ep interior del palacio de la bolsa a 13 de mayo de 2021 en madrid espana el ibex 35 cedia un 194 en
Cézaro De Luca - Europa Press

L'IBEX ha pujat un 0,23%, fins als 9.095 punts, durant el final d'una setmana lateral per l'índex espanyol, que va començar dilluns des dels 9.030 enters. Dins el selectiu, les caigudes més acusades han estat les d'Iberdrola, IAG i Meliá, mentre que l'altra cara de la moneda han estat les alces d'ArcelorMittal i PharmaMar.

  • 11.074,60
  • -0,33%

En el cas d'Iberdrola, l'elèctrica ha seguit patint en borsa després que FundNews hagi publicat que la imputació d'Ignacio Sánchez Galán pel cas Villarejo és un "risc de reputació" amb "impacte negatiu" per a la seva cotització.

A més, els valors turístics (Meliá, IAG) han rebut a la baixa que el Regne Unit només hagi inclòs Balears i no Canàries a la seva llista de destinacions segures per viatjar.

ELS BANCS DELS EUA SUPEREN ELS TEST D'ESTRÈS

Els bancs als Estats Units són protagonistes després que hagin superat els tests d'estrès de la Reserva Federal (Fed), demostrant que "podrien suportar una altra recessió greu", segons ha informat la Fed en un comunicat. Tal com s'esperava, s'han aixecat totes les restriccions restants sobre les recompres i els dividends per als bancs que van superar les proves.

Els analistes indiquen que aquesta decisió podria suposar la devolució de milers de milions de dòlars en excés de capital als accionistes, i que precisen que caldrà esperar a les últimes xifres del segon trimestre per veure a quant podria ascendir, a causa de les recents advertències de JP Morgan i Citigroup que els ingressos seran probablement molt més baixos.

També és notícia Nike, que que ha superat estimacions amb els seus ingressos i es dispara en Wall Street, que cotitza a màxims històrics.

A més, es parla molt de Toshiba i de la destitució del seu president per part dels seus accionistes.

LA INFLACIÓ PCE PUJA EN LÍNIA AMB EL QUE S'ESPERAVA

A l'escena econòmica, l'índex d'inflació PCE, que reflecteix els canvis en els preus dels productes i serveis comprats pels consumidors als EUA i és la mesura que observa la Fed per calibrar les expectatives d'inflació, ha repuntat fins al 3,9% en taxa interanual, lleugerament per sota del 4% anticipat.

No obstant això, es tracta del seu nivell més elevat en gairebé tres dècades, des de 1992. Per la seva banda, el PCE subjacent ha repuntat fins al 3,4% des del 3,1% en taxa interanual, en línia amb els pronòstics. Durant la passada reunió, la Fed va haver d'elevar les seves previsions per a aquest indicador fins al 3,4% per al conjunt de l'any en taxa general i fins al 3% en taxa subjacent.

En un altre ordre de coses, el banc central de Mèxic ha sorprès el mercat amb una inesperada pujada de tipus.

SUPERAR ELS 9.200

L'IBEX va recuperar aquest dijous els 9.000 punts, estenent el moviment lateral de les últimes setmanes. Els experts de Bolsamanía expliquen que, per confirmar un senyal de fortalesa, hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 9.200.

"De moment es manté la forta tendència alcista. El primer nivell de suport es troba als 8.800 punts", assenyala César Nuez, expert de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

ALTRES MERCATS

L'euro s'aprecia un 0,28% i es canvia a 1,1963 dòlars. El petroli puja lleugerament, fins als 75,80 dòlars el Brent i als 73,50 dòlars el West Texas, màxims des d'abril de 2019.

L'or i la plata avancen, fins als 1.788 dòlars el primer i als 26,30 dòlars el segon.

El bitcoin cau un 5%, fins als 32.900 dòlars, i l'ethereum es deixa un altre 8%, fins als 1.848 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,485% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,448%.

Noticias relacionadas

contador