bitcoin 20221118183317

Caigudes generalitzades al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) retrocedeix un 2% durant les últimes 24 hores i intenta consolidar els 16.200 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) es deixa pràcticament un 4% i ha perdut de nou els 1.200 dòlars que va conquistar a finals de la passada setmana.

“Els operadors estan trobant una mica de consol en la notícia que persones com Changpeng Zhao (CEO de Binance) estan dedicant més diners a l'ecosistema en augmentar la mida del fons de rescat en mil milions més”, explica Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade. Segons va explicar el mateix Zhao a les xarxes, el fons s'utilitzaria per ajudar els projectes de criptomonedes en una crisi de liquiditat després de la caiguda d'FTX. Zhao ha mostrat el seu optimisme amb el panorama del sector, assegurant al seu compte de Twitter que “no és el final de les criptes”. “Ni molt menys. És el començament d'un capítol nou”, va afegir.

Així mateix, el fundador de Binance va anunciar en una entrevista a Bloomberg que la seva empresa farà una oferta de mil milions de dòlars per adquirir Voyager, el bròker de criptoactius que va entrar en fallida el juliol passat. L'oferta de l''exchange' més gran del món tindrà una durada de sis mesos, temps que Zhao estima que el portarà al mercat de les 'criptos' per recuperar-se de l'actual crisi, i que està disposat a augmentar l'oferta, si no fos suficient.

L'oferta de Binance arriba després que FTX no pugui complir les seves obligacions per rescatar Voyager, ja que el fallit 'exchange' de Sam Bankman-Fried va guanyar una subhasta precisament amb Binance per adquirir Voyager després de la fallida.

Així mateix, Zhao va assegurar que FTX i Bankman-Fried van difondre deliberadament rumors que l'adquisició de Voyager per Binance representava una amenaça per a la seguretat nacional dels Estats Units a causa de la suposada vinculació del major 'exchange' del món amb la Xina, relació que Zhao va negar enèrgicament durant l'entrevista. “Crec que la preocupació per la seguretat nacional dels Estats Units són rumors difosos per l'FTX per intentar apartar-nos de la candidatura. Mai hi va haver cap preocupació per la nostra participació a la subhasta”, va indicar, alhora que va assenyalar que Binance opera plenament sota la regulació nord-americana.

D'altra banda, una “broma interna” entre importants personalitats del sector cripto com Vitalik Buterin o Justin Sun sobre una possible insolvència del wrapped Ethereum (wETH) ha provocat vendes massives d'aquest i altres criptovalors. Després del temor i els dubtes introduïts al mercat, molts usuaris estan intentant explicar que el wETH no pot ser insolvent, ja que sempre serà intercanviable en una proporció 1:1 amb l'ETH.

A la resta del mercat, binance coin (BNB) registra caigudes de gairebé el 6%. ripple (XRP), cardano (ADA), polygon (MATIC) i polkadot (DOT) cedeixen a prop d'un 4%. El litecoin (LTC) perd un 6% i la solana (SOL), el mateix, i continua la seva terrible ratxa des de la fallida d'FTX.

Noticias relacionadas

contador