sam bankman fried 20221213162519

La fallida plataforma de criptomonedes FTX ha anunciat que ha recuperat més de 5.000 milions de dòlars en diners líquids i en criptoactius que utilitzarà per pagar els seus creditors, segons va confirmar un dels advocats de la companyia aquest dimecres.

"Hem localitzat més de 5.000 milions de dòlars en efectiu, criptomonedes líquides i valors d'inversió líquids", va declarar Andy Dietderich, advocat d'FTX, a un jutge de fallides a Delaware al començament de l'audiència la jornada passada.

Dietderich també va dir que la companyia planeja vendre inversions no estratègiques per un valor comptable de 4.600 milions de dòlars.

Encara no se sap quina és la quantitat que FTX deu a tots els que han perdut diners amb la seva estafa. A les primeres declaracions de fallida, la direcció de l'empresa va marcar la casella que indicava una xifra entre 1.000 i 10.000 milions de dòlars.

"L'import del dèficit encara no és clar. Dependrà de la grandària del conjunt de reclamacions i dels nostres esforços de recuperació. Però cada setmana estem més a prop de completar la feina necessària per estimar les recuperacions a efectes d'un pla de reorganització", han declarat els advocats d'FTX.

El fundador de la malaguanyada plataforma, Sam Bankman-Fried, està acusat per les autoritats dels Estats Units de múltiples delictes, dels quals es va declarar no culpable la setmana passada davant un tribunal federal de Nova York, on va arribar després de ser extradit des de les Bahames, on residia i tenia seu la seva empresa.

contador