dl fidelity international emerging markets european trust special values financial services investing wealth management logo ftse 250
Sharecast graphic / Josh White

Els gegants bancaris Fidelity Digital Assets, Charles Schwab i Citadel Securities i altres empreses financeres tradicionals han establert una aliança per entrar al mercat de les criptomonedes, per la qual han anunciat el llançament d'una plataforma de compravenda del bitcoin (BTC) i altres criptodivises.

Aquesta important notícia sobre criptomonedes es refereix a EDX Markets (EDXM), una nova plataforma de criptomonedes que, segons les empreses implicades en el seu desenvolupament, serà una criptoborsa única en el seu gènere, els patrocinadors dels quals inclouen un grup de corredors de borsa, empreses de capital risc i creadors de mercat.

A més de Fidelity Digital Assets, Charles Schwab i Citadel Securities, EDXM compta amb el suport de Paradigm, Sequoia Capital i Virtu Financial, segons un comunicat de premsa. El grup espera que moltes empreses financeres s'hi uneixin a través de futures associacions amb EDXM.

Segons l'anunci, EDX Markets oferirà operacions amb bitcoins i criptomonedes als inversors detallistes i institucionals nord-americans. A més, diu el comunicat que els seus diferencials seran més ajustats i es beneficiarà d'una liquiditat més gran gràcies al suport dels actors financers tradicionals esmentats. L'objectiu de la plataforma és oferir al mercat la millor oferta de criptomonedes de la classe, ja que les empreses tradicionals no perden l'interès per aquesta classe d'actius en auge.

El Consell d'Administració d'EDXM, format per representants dels membres fundadors destacats, va comentar a través d'un comunicat: "Les criptomonedes són una classe d'actius global d'un bilió de dòlars amb més de 300 milions de participants i una demanda reprimida de milions més. Desbloquejar aquesta demanda requereix una plataforma que pugui satisfer les necessitats tant dels comerciants detallistes com dels inversors institucionals amb alts estàndards de compliment i seguretat”.

Jamil Nazarali, el director executiu d'EDXM (anteriorment a Citadel Securities com a director global de desenvolupament de negoci) va dir que la borsa ajudarà a impulsar una major adopció de les criptomonedes, que considera una "important classe d'actius".

contador