bancos_sistema

Aquest dijous assistim a una sessió històrica per a les accions de Banco Popular, que es deixava una mica més d'una quarta part del seu valor a la borsa amb el major volum (en nombre de títols) de la seva història, més de 123 milions d'accions negociades.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 1,72€
  • 14,28%
  • 5,07€
  • 2,53%

Aquest dijous els títols de Banco Popular polvoritzaven, deixant un imponent buit a la baixa durant l'obertura, el suport que presenta en els mínims anuals (1,983 euros). Ara aquest nivell passa a ser la primera de les zones de resistència. Tècnicament no es pot dir gaire d'un títol molt a la baixa en tots els termes. De fet, és pràcticament impossible intentar trobar un potencial nivell de suport des d’on pogués intentar un rebot. Si de cas, i rebuscant a consciència podríem parlar del nivell dels aproximadament 1,40-1,45 euros, referències de preu d'estiu de 1990. Però, insisteixo, voler jugar a agafar rebots en aquest moment pot acabar convertint-se en un autèntic mal de cap. En aquests casos, convé deixar que succeeixin les notícies, els esdeveniments i que el preu caigui fins a on vulgui. Però el que no farem mai és comprar pel simple fet que "com ha caigut molt, ha de pujar". No, així no entrem al mercat.

És evident que aquest tipus de notícies té un impacte sobre el sector, que aquest dijous queia una mica més del doble del que ho feia el sector dels bancs europeus. Els més castigats van ser Banco Sabadell i CaixaBank. Bankinter, el banc més fort de tot l'IBEX-35, es va atrevir fins i tot a tancar en positiu. Per tant, i per a més seguretat de les nostres inversions, sempre va bé fer un cop d'ull als suports que haurem de vigilar a la resta dels bancs del nostre país:


BBVA: presenta suport en el buit alcista d'aquest dimecres (5,79 euros) i, per sota, tenim els 5,48 euros (directriu alcista de curt termini) i els mínims anuals (5,12 euros).


Banco Santander: presenta suport en el buit alcista dels 4,19 euros i, per sota i més important encara, el buit alcista de la sessió del 13 d'abril, en els 3,73 euros.


Banc Sabadell: presenta suport en l'últim mínim creixent (1,49 euros) i, per sota, els 1,43 euros (base del canal alcista de curt termini) i els mínims anuals (1,314 euros).


CaixaBank: té suport en el buit alcista dels 2,49 euros i, per sota, i més important encara els mínims anuals, en els 2,32 euros.


Bankinter: és el títol del sector financer (com ja hem comentat en tantes ocasions) més fort del nostre mercat. De fet, el tenim molt lluny de suports i molt més prop de resistències. Per sobre dels 7,22 euros es col·locaria en "pujada lliure" absoluta.


Bankia: presenta suport en l'últim mínim decreixent (0,747 euros) i, per sota, i més important els mínims anuals, en els 0,70 euros.


Liberbank: és un títol que està en "caiguda lliure" relativa i que l'únic suport que presenta en aquest moment són els mínims històrics que va marcar setmanes enrere, en els 0,91 euros.

contador