broker gafas portada

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Sacyr, Merlin Properties, Airbus, Naturgy, Enagás, Grifols, Meliá Hotels i Santander.

  • 162,22€
  • -0,31%
  • 4,78€
  • 0,67%
  • 3,38€
  • 0,12%
Análisis Técnico

Bon dia, José María. Vaig entrar fa uns dies a Sacyr a un preu d'1,84 euros. Com veu la situació del valor a curt, mitjà i llarg termini? Gràcies per endavant i una salutació. R.M.

Estimat inversor, bona tarda. El problema que presenta Sacyr, igual que el 80% dels títols del nostre mercat, és que s'ha aturat al buit baixista setmanal de mitjan març. ‘Gap’ que s'ha emplenat per a molts dels valors del nostre mercat, però que molt pocs s'han atrevit a tancar/anul·lar. Per tant, pot dir-se que vostè ha entrat en nivells de resistència importants. A més, aquest buit es correspon aproximadament amb un ajust/reculada del 61,8% de tota la caiguda prèvia, la qual cosa vol dir que la zona dels 2,10-2,20 euros és una clara zona de resistència. Gràcies a vostè, una salutació.

cyr1507202
Gráfico semanal de Sacyr

Bon dia, no fa gaire vam comentar la possibilitat d'una clara formació d'interessants implicacions alcistes en doble sòl dels títols de Merlin Properties, que apuntava cap a nivells de preu pròxims als 10,50-10,60 euros. Considera probable aquesta figura, després de les recents caigudes? O per contra pensa que és més probable que visiti els mínims de nou? Moltes gràcies. A.RC.

Benvolgut lector, bona tarda. Aquesta potencial formació en doble sòl va fallar després de col·locar-se el preu per sota del suport (abans resistència) dels aprox. 8,30 euros. Així que la potencial formació de retorn va quedar anul·lada. Dit això, Merlin Properties continua sent baixista. També presenta un important suport en el rang dels 6,38-6,55 euros. Diguem que aquí és on tenim els mínims històrics, així com els mínims de març. O cosa que és el mateix, si hagués d'entrar en aquest títol només m'ho plantejaria a nivells de preu tan aprop com fos possible al suport esmentat. Amb ‘stop loss’ és clar per sota dels mínims històrics (6,38). D'alguna manera el preu no està gaire lluny d'aquesta zona de control. Dit això, no és un valor que en el moment actual m'agradi. Continua sent molt feble, més que el conjunt del mercat. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

mrl150720
Gráfico semanal de Merlin Properties

Bon dia, Sr. Rodríguez. Tinc comprades accions d'Airbus a 71 euros. Com veu al valor? Gràcies. J.B.

Estimat inversor, bona tarda. Airbus, igual que totes les companyies relacionades amb el turisme (hotels, aerolínies, fabricadores d'avions, etcètera) continua desplegant un ampli lateral després de la patacada dels mesos de febrer i de març. I seguim sense figura de retorn com a tal per a cap de les companyies del sector. Diguem que l'única cosa a què aferrar-se en aquest moment pel que fa a Airbus és a la possibilitat que el preu respecti el suport que té als 60 euros. I mentre no el perdi no descarto que faci un intent de reestructurar-se a l'alça amb objectius de pujada als màxims de juny (85,50). I per sobre dels màxims de juny hi tenim la resistència dels 100 euros. I poc més li puc dir de moment, ja que com li indicava, no tenim figura de retorn, i el preu s'està desplaçant de manera erràtica dins d'un ampli lateral. Gràcies a vostè, una salutació.

air150720
Gráfico diario de Airbus

Hola, bon dia. M'agradaria que analitzés Naturgy i Enagás. Moltes gràcies i una salutació. A.R.

Benvolgut lector, bona tarda. Dins del sector de les ‘utilities’ Naturgy és dels que s'ha quedat més endarrerits, perquè algun d'això ja cotitza prop dels màxims anuals, que a més també són màxims històrics. És més, mentre gairebé la majoria dels títols del mercat han emplenat totalment o parcialment el buit baixista setmanal de mitjan març (19,34) aquest s'ha quedat bastant per sota d'aquesta zona de control. No és un valor que avui dia em digui gran cosa. El rebot està sent bastant més tímid que el que ha experimentat el gruix del mercat i això, en si mateix, és un senyal de feblesa.

ntgy150720
Gráfico semanal de Naturgy

Quant a Enagás és un títol que m'agrada molt més. Setmanes enrere el vam analitzar i vam comentar que ens agradava, ja que el preu s'havia recolzat de nou a la directriu alcista que uneix els mínims creixents des de 2008. De fet, des de llavors són ja quatre els punts de tangència en aquesta recta d'acceleració, la qual cosa vol dir que aquí tenim un important suport en termes de mitjà i de llarg termini. A més, a diferència de Naturgy, aquest sí que ha tancat/anul·lat el buit baixista setmanal dels 21,32 euros. Arribats a aquest punt la veritat és que ja no s'observen resistències importants fins als màxims anuals (i històrics), dels 25,16 euros. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

eng150720
Gráfico semanal de Enagás

Bon dia. Estem interessats en entrar a Grifols amb diverses entrades amb canal alcista i també apostar per un rebot amb Meliá Hotels. Com veu aquests títols? Gràcies per la seva ajuda. J.T.

Estimat inversor, bona tarda. De Grifols fa mesos i mesos que en diem el mateix: presenta un impecable canal alcista des de 2014 i no descarto que acabi buscant la important zona de suport que presenta a la base d'aquest, la zona dels 22-22,50 euros. I aquí és on ens llançaríem a la piscina sense dubtar-ho.

grf150720
Gráfico semanal de Grifols

Quant a Meliá Hotels el tenim en aquest moment en plena zona de suport: el buit alcista de la sessió del 25 de maig en 3,476 eros. De fet, és ara quan l'equació rendibilitat-risc es fa de nou interessant pel costat llarg (o alcista) donada la importància del suport que té molt a la vora. Tancar aquest buit seria un preocupant senyal de feblesa i avantsala del que pot ser l'inici d'un nou tram a la recerca de l'important suport que presenta als mínims de març (2,51). Gràcies a vostè, una salutació.

mel150720
Gráfico diario de Meliá Hotels

Bones, José María. Tinc accions de Banc Santander, de quan vostè va parlar del ‘cap i espatlles’ invertit comprades a 2,25 euros. Com veu el títol en aquest moment? Vaig a llarg termini, no m'importa esperar si creu que pot comportar-se bé. I on posaria l'‘stop’? Moltes gràcies per aquesta secció que mai no em perdo. Una salutació des de Santoña. V.ag.

Benvolgut lector, bona tarda. El gràfic del Santander sembla bastant clar en el que al curt termini es refereix. Aquest presenta un suport als 2,09 euros, l'últim mínim de reacció, que a més coincideix amb un ajust/reculada del 61,8% del tram alcista previ. O cosa que és el mateix, en la mesura en què respecti aquest suport, deixarem la porta oberta a la possibilitat que tracti de reestructurar-se a l'alça amb objectiu a la resistència dels 2,60 euros i per damunt el buit baixista setmanal dels 3-3,05 euros. El convido a llegir aquí l'anàlisi que aquest dilluns vam fer sobre la situació de l'entitat càntabra. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

san150720
Gráfico diario de Banco Santander

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador