Consultorio630

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Novartis, Heineken, Royal Caribbean, Apple, Banco Santander, CaixaBank, EURO STOXX Banks i American Airlines.

  • 4,75€
  • -0,66%
  • 5,02€
  • 1,48%
Análisis Técnico

Hola, tinc accions de Novartis comprades a 83,55 francs suïssos (CHF) i Heineken a 69,95 euros. Quin recorregut els veieu a cadascuna? Gràcies pel vostre temps. Salutacions. JM.MM.

Estimat lector, bona tarda. Doncs es pot dir que ja teniu Novartis en preu després de l'important rebot de les últimes setmanes. El gràfic no em diu gaire, la veritat, però no és en absolut baixista, que és el realment important. Simplement, tenim una violenta caiguda que ha trobat suport als mínims de 2018, i en realitat és aquí on seria l'‘stop’ per a qualsevol posició alcista de mig-llarg termini. Això vol dir que, en la mesura en què no es perforin els mínims de març (65 CHF) no tindrem el més mínim senyal de feblesa real dins de l'actual estructura de preus. Mentre que, per dalt, pel costat de les resistències, tenim els 89 i els 96 CHF (màxims anuals i històrics).

novn2205202
Gráfico semanal de Novartis

Pel que fa a Heineken, teniu els títols a prop del preu mínim de la caiguda de març. I el bo és que això fa que puguem col·locar un ‘stop’ just per sota. És a dir, té molt poc a perdre col·locant el ‘stop’ a preus de tancament per sota del nivell dels 68 euros i ara veurem si és capaç de superar la resistència que presenta als 80 euros. Si els supera no descartarem un rebot cap a la zona dels 87-90 euros: el buit baixista setmanal de mitjan març. ‘Gap’ que probablement s'emplenarà parcialment, però que dubto molt que es tanqui a la primera. Moltes gràcies a vós, una salutació.

heia2205202
Gráfico semanal de Heineken

Hola, José María. Tinc accions de Royal Caribbean comprades a 48,30 dòlars i d'Apple a 271 dòlars. Sóc un inversor a llarg termini i m'agradaria conèixer la vostra opinió sobre la possible evolució d'aquestes dues companyies. Moltes gràcies per totes les vostres anàlisis que sempre utilitzo com a referència per a les meves decisions. Una salutació des de Valladolid. M.so.

Benvolguda lectora, bona tarda. Invertir en creuers, igual que en aerolínies, ja sabem tots el risc que implica. Perquè els dos sectors han caigut entorn d'un 70-80% des dels màxims de febrer, que es diu aviat. I probablement, quan es recuperen, ho faran més o menys alhora. Al cap i a la fi, estan molt relacionades amb el turisme. Dit això, i al més curt termini sembla que tenim un triangle rectangle ascendent no confirmat de Royal Caribbean. Només per sobre de la resistència dels 49 dòlars a preus de tancament deixarem la porta oberta a l'inici d'un important rebot de la companyia de creuers. Mentre que per sota, pel costat dels suports, tenim la zona dels 32-33 dòlars, la directriu alcista que uneix els mínims creixents des de l'última caiguda.

rcl2205202
Gráfico diario de Royal Caribbean

Quant a Apple no té res a veure amb el cas anterior. És un títol clarament alcista del qual hem parlat en moltes ocasions. Les caigudes de febrer i de març van trobar fre als anteriors màxims històrics. És a dir, assistim a un simple ‘throw back’ cap als anteriors màxims. I ara sembla decidit a atacar la resistència que presenta als màxims històrics (327,85 dòlars). I si tanca per sobre, doncs tindrem nous màxims històrics, pujada lliure… i a continuar escalant posicions. Moltes gràcies a vós, una salutació.

aapl220520
Gráfico semanal de Apple

Hola. Vaig comprar accions del Santander 1550 títols el 2 de març a 3,41 euros. És moment de recomprar per a minimitzar pèrdues o hauria d'esperar? Gràcies per endavant. R.T.

Estimat inversor, bona tarda. Seguim sense figura de retorn alguna per als títols de Santander i l'única cosa a què aferrar-nos en aquest moment és a la possibilitat que els mínims d'aquest dimecres als 1,77 euros, els mínims de 2009, resisteixin. Sens dubte estem parlant d'una zona de suport importantíssima. I per sota tenim els 1,50 euros, els mínims de 1998 i de 2002. Això vol dir que, independentment que pugui o no caure més, que això no ho sap ningú, històricament estem parlant de nivells de preus que històricament han demostrat ser clares oportunitats de compra a llarg termini. Però això no vol dir que no pugui caure més a curt termini. Us convido a llegir aquí l'anàlisi que aquest dimecres vam fer sobre l'entitat càntabra. Gràcies a vostè, una salutació.

san2205202
Gráfico mensual de Banco Santander

Bon dia, José María, podríeu analitzar CaixaBank i l'EURO STOXX Banks? Gràcies. Una salutació. M.re.

Benvolguda inversora, bona tarda. CaixaBank està jugant amb foc, atacant la important zona de suport dels mínims de març que, al seu torn, coincideix amb els mínims de 2016, els 1,50 euros. És important que aquest suport resisteix, perquè si no la següent zona de control són els mínims de 2012, els 1,30-1,35 euros. Són molts els bancs que han perforat els mínims de març i CaixaBank, juntament amb BBVA, són dels pocs que estan resistint de moment.

cabk2205202
Gráfico semanal de CaixaBank

Pel que a l'índex bancari europeu, l'EURO STOXX Banks, el tenim en un moment de mercat interessant; ha atacat en tres ocasions l'important suport que presenta als mínims de març, que també ho són històrics. El que vol dir que qualsevol possibilitat que la banca estigui intentant construir un sòl de mercat passa perquè es respectin els mínims de març, abril i de maig: els 47-48 punts. Gràcies a vós, una salutació.

sx7e2205202
Gráfico diario del sectorial bancario europeo

Hola, si al final el mercat americà està capejant millor la crisi, com veieu el preu d'entrada de American Airlines? Creu que baixarà més durant els pròxims mesos o ja ha descomptat el pitjor dels escenaris? Gràcies. I.P.

Estimat lector, bona tarda. Encara és aviat perquè el sector de les aerolínies ens confirmi un sòl de mercat. I més en un valor que està en caiguda lliure. L'única cosa a què aferrar-se és a les divergències alcistes diàries que tenim entre el preu i l'oscil·lador estocàstic. Però res més. Podem assistir a importants rebots a curt termini sense que la tendència baixista de fons es vegi alterada gens ni mica. Com a zona de resistència més important a curt termini dels títols d'American Airlines tenim els 12,89 dòlars, i com a suport els recents mínims històrics, els 8,25 dòlars. Evidentment el sector està totalment enfonsat i, excepte aquelles companyies que no sobrevisquin la lògica ens hauria de fer pensar que es tracta d'una cosa puntual. La gent continuarà volant, tots ho farem. El que no sabem és si aquest sector es recuperarà en sis-dotze mesos o d'aquí a uns quants anys. Gràcies a vós, una salutació.

aal2205203
Gráfico diario de American Airlines

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador