ep parquesolaria 20190328132402
SOLARIA - Archivo

Renta 4 no veu potencial alcista en borsa per a Solaria. Els experts de la gestora han iniciat la cobertura sobre el fabricant de panells solars amb un consell d'infraponderar i un preu objectiu de 15 euros per acció, en línia amb el preu actual de mercats.

  • 9,86€
  • -0,10%

Segons la valoració, Solaria opera en un sector que s'està beneficiant "de la conjuntura energètica actual", a causa de la pujada dels preus de les electricitat per la invasió russa d'Ucraïna.

"Les mesures preses pels governs per reduir la factura han estat centrades en energètiques i grans elèctriques, tenint un impacte reduït al sector renovable. Pel costat dels costos, els preus dels components fotovoltaics (inversors, trackers, panells) han recuperat la tendència decreixent, mentre que els costos logístics han experimentat una caiguda del 65% des de màxims (setembre 2020)”, assenyalen aquests analistes.

A més, consideren que "la pujada del cost financer perjudica la rendibilitat per a l'accionista", perquè "Solaria ha incrementat les TIRs de projecte fins a màxims, encara que a nivell accionista la rendibilitat es veu penalitzada per l'augment del cost de finançament".

D'altra banda, destaquen que "la tramitació de projectes continua sent el principal coll d'ampolla", ja que "la saturació de les administracions públiques a Espanya i la quantitat ingent de projectes pendents de tramitar han provocat retards en la construcció dels parcs ".

En aquest sentit, assenyalen que "una agilitat més gran de l'Administració Pública espanyola en la tramitació dels projectes seria un clar catalitzador per al valor en el futur, però de moment no som optimistes".

Finalment, consideren que el "pla estratègic és massa exigent", ja que Solaria es va marcar "l'objectiu d'assolir una capacitat de 6,2 GW el 2025 i 18 GW el 2030. Per al 2022, esperaven assolir una capacitat de 3 GW".

No obstant això, aquests experts destaquen que "al tancament del primer semestre de 2022, Solaria només compta amb 1 GW en operació i 1 GW en construcció. Fruit dels colls d'ampolla comentats, estimem que Solaria continuarà patint retards pel que fa al seu pla estratègic. Preveiem una capacitat instal·lada de 5.445 MW el 2026".

En conclusió, Renta 4 afirma que "tot i la gestió operativa i financera demostrada i el favorable context del sector, la valoració actual de Solaria ja descompta les positives perspectives de creixement dels propers anys", cosa que justifica el seu consell d''infraponderar ' i la seva valoració de 15 euros.

Noticias relacionadas

contador