El Govern espanyol demana al Port de Barcelona no liderar accions exteriors fins després del 21-D

Europa Press | 10 nov, 2017 12:09
ep portbarcelona
Port de BarcelonaEuropa Press

El Port no encapçalarà la missió a Buenos Aires i Montevideo d'aquest novembre, però sí hi aniran empresaris

BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

El Govern espanyol, a través del Ministeri de Foment, ha demanat al Port de Barcelona que deixi de participar en missions comercials a l'exterior fins passades les eleccions del 21 de desembre, han confirmat a Europa Press fonts portuàries.

El conseller destituït de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, i el president de l'enclavament portuari barceloní, Sixte Cambra, tenien previst liderar una missió institucional i comercial a Buenos Aires (Argentina) i Montevideo (Uruguai) de l'11 al 17 de novembre, però Foment va comunicar a l'enclavament portuari que no participés en aquesta acció, ha informat Tv3.

Fonts del Port de Barcelona han explicat que Foment els va comunicar que "no podien realitzar actes institucionals a l'exterior relacionats amb Catalunya" a causa del procés polític, i han afegit que aquesta petició va ser a instàncies del Ministeri d'Exteriors.

Amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i la intervenció de Catalunya per part de l'Estat, l'exconseller Rull, actualment a la presó, la Generalitat va quedar despenjada de la missió, amb tot el que requeia en el Port de Barcelona encapçalar aquesta acció a l'exterior.

HI ANIRAN EMPRESARIS

El Port va comunicar la decisió de Foment aquest dilluns a la Comunitat Portuària i als empresaris, que han decidit tirar endavant la missió per no perdre la inversió realitzada, però sense el paraigua del Port de Barcelona: "Ha deixat de ser una missió institucional i empresarial per ser una missió comercial impulsada per la Comunitat Portuària i els empresaris".

Des de Ports de l'Estat han confirmat que van desaconsellar el Port de Barcelona liderar aquesta missió a l'Argentina i l'Uruguai pel context polític.

"Es va recomanar al Port de Barcelona que no encapçalés la missió. Una altra cosa és que puguin o no assistir com una part més de la Comunitat Portuària", han afegit les mateixes fonts.

contador

Más noticias

01:00 Terra Drone, Unifly y Aloft lanzan desarrollo UTM para AAM dirigido a mercados globales

24 abr "CRUISE ON LAND PUNTA CANA" - Innovando en El Caribe

24 abr La CDMX será sede de la primera selección de la Guía MICHELIN México

24 abr Santiago de Chile acogerá los Juegos Mundiales de Olimpiadas Especiales 2027

24 abr Signo mixto en Wall Street: el Nasdaq lidera las compras impulsado por Tesla

Wall Street ha cerrado con signo mixto (Dow Jones:-0,11%; S&P500:+0,02%; Nasdaq:+0,10%) este miércoles tras las ganancias del martes, lideradas por la tecnología, a medida que descuenta los resultados empresariales de Tesla y dirige su atención hacia los de Meta, sin perder de vista la macroeconomía.

24 abr Automation Anywhere nombra a Tim McDonough director de marketing

24 abr Automation Anywhere nombra a Tim McDonough como director de marketing para impulsar la conciencia global y el crecimiento del líder en automatización impulsada por IA

24 abr Ratan Tata recibe el prestigioso premio humanitario KISS

24 abr Ratan Tata recibe el prestigioso premio humanitario KISS

24 abr CAIXABANK MASTER RENTA VARIABLE EUROPA, FI

20:43 24/04/2024 Otros hechos relevantes - Recuperación de retenciones practicadas sobre rendimientos de dividendos en el extranjero.