google publicidad euros

Internet, lluny del que pugui semblar, no ha ajudat a aconseguir la democratització de la informació, el comerç i la comunicació que s'esperava. Als EUA la concentració de la indústria en línia arriba a tal punt que només cinc companyies acaparen el 70% dels ingressos que es generen al món digital.

Segons recull Usa Today, després que Facebook hagi presentat els seus resultats trimestrals, amb els quals ha superat totes les previsions, els inversors poden adonar-se de com és de lucratiu el negoci en línia, encara que només per als considerats «guanyadors» del sector.

Només cinc empreses són les que realment guanyen diners al món digital. Aquestes cinc companyies, entre les quals hi ha Amazon, Alphabet (la nova matriu de Google que recentment ha presentat els seus primers resultats després de la reconversió) i Facebook, han acaparat el 70% els ingressos que genera Internet en els últims 12 mesos, segons una anàlisi del diari nord-americà a partir de les dades d’S&P Capital IQ.

En concret, Amazon i Alphabet han aconseguit el 57% dels ingressos totals generats per les empreses d'Internet en els últims 12 mesos.

contador