Fluidra guanya 4,5 milions el primer trimestre, davant els 400.000 de fa un any

Europa Press | 28 abr, 2017 02:39
ep nova naufluidraaustrlia
Nova nau de Fluidra a AustràliaFLUIDRA

BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

Fluidra ha registrat un benefici net de 4,5 milions d'euros en el primer trimestre d'aquest any, davant els 400.000 euros del mateix període de l'any passat, la qual cosa suposa uns guanys rècord en un primer trimestre per a la companyia des de l'inici de la crisi.

Segons ha informat l'empresa catalana aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquest increment es deu al bon comportament de les vendes, que han augmentat un 17,1%, aconseguint 183,2 milions d'euros, i l'Ebitda ha augmentat un 48,9%, fins el 19,6 milions.

El director general corporatiu, Xavier Tintoré, ha afirmat a Europa Press que aquests resultats suposen un molt bon començament de l'any, però cal esperar a veure l'evolució del segon i tercer trimestre, que són en els quals es concentra la major part de l'activitat de la companyia.

L'evolució de les vendes en els primers tres mesos ha estat positiva en totes les àrees geogràfiques: a Àsia i Austràlia han crescut un 17,3%, i a la resta del món un 39,4%, amb l'impuls dels mercats americans en els quals Fluidra té presència (Estats Units, Mèxic i el Brasil).

En el mercat espanyol, que suposa el 20% de les vendes de la companyia, les vendes han augmentat en un 8,6%, i el ritme ha estat encara més elevat en la resta del sud d'Europa, format principalment per Itàlia i França, amb un increment del 12,5% i un pes del 24% en el total de les vendes mundials.

Així mateix, el centre i nord d'Europa han evolucionat molt favorablement, amb un creixement del 13,6%, impulsat per Alemanya i Holanda.

Durant aquest primer trimestre, Fluidra ha decidit vendre la companyia de tractament d'aigua domèstica ATH, d'acord amb l'estratègia de focalitzar-se a l'àrea de piscina i 'wellness'.

La companyia preveu complir a tancament d'aquest any els objectius de vendes i rendibilitat fixats en el Pla Estratègic per al 2018, amb una facturació estimada d'entre 745 i 765 milions i un Ebitda d'entre 94 i 100 milions.

contador

Más noticias

08:13 Caídas destacadas en las bolsas de Asia en un clima de elevada tensión geopolítica

Caídas destacadas en las bolsas de Asia este martes en un clima de elevada tensión geopolítica. Después del cierre bajista de Wall Street, los inversores asiáticos no han visto motivos para entrar en el mercado, tras descontar también unos datos económicos mixtos en China.

08:09 Argentina comparte ideas sobre Xi Jinping: La gobernación y administración de China

08:00 Morphy Richards anuncia una actualización de la estrategia de marca

08:00 ELFBAR se centra en la reciclabilidad del vapeo con dedicación continua

08:01 El Ibex y Europa abrirán en rojo tras el mal cierre de EEUU y ante la tensión geopolítica

El Ibex 35 y el resto de bolsas europeas arrancarán la sesión de este martes en rojo (futuros: -0,5%) después de lograr salvar el lunes en positivo pese al ataque de Irán a Israel del fin de semana. Sin embargo, Wall Street, que en principio parecía que iba a tener una jornada también favorable, acabó claramente en negativo, con recortes especialmente abultados para el Nasdaq (-1,79%), y eso está arrastrando hoy a Europa. Los futuros americanos anticipan más descensos (-0,1%).

07:42 China crece más de lo previsto en el primer trimestre, pero los datos de marzo decepcionan

Datos mixtos en China. El PIB del primer trimestre ha subido un 5,3%, por encima del 4,6% esperado y del 5,2% registrado en el cuarto trimestre de 2024. Además, la inversión en activos fijos avanzó a un ritmo del 4,5% en marzo, por encima del 4,3% esperado por el consenso.

06:00 El 'halving' del bitcoin, en el foco del mercado: "Es posible que llegue a 100.000 dólares"

El bitcoin (BTC) no termina de despegar en la primera quincena de abril Tras alcanzar varios máximos históricos en marzo, la criptomoneda reina se desinfló en el cierre del tercer trimestre y se ha topado en más de una ocasión con la resistencia de los 71.000 dólares en lo que va de mes. Con el impulso de los fondos cotizados (ETF, por sus siglas en inglés) al contado moderándose momentáneamente, el mercado mira al 'halving' con la esperanza de que la reducción a la mitad devuelva el ímpetu perdido al bitcoin.

06:00 Los ocho títulos favoritos de Bestinver Securities para el mes de abril

Bestinver Securities, el área de banca de inversión de Bestinver, ha presentado sus ocho mejores ideas de inversión ibéricas (España y Portugal) para este mes de abril. Les mostramos a continuación cuáles son y los motivos por los que ha decidido que estos valores constituyen ahora sus favoritos:

15 abr Huion anuncia una asociación en especie para la conferencia TED 2024

15 abr Huion anuncia una asociación en especie para la conferencia TED 2024