El Banc Sabadell guanyarà uns 1.400 milions el 2020, al final del seu nou pla estratègic

Europa Press | 23 feb, 2018 04:13
ep sucursalbanc sabadell
Sucursal del banc SabadellEUROPA PRESS

LONDRES/BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

El Banc Sabadell registrarà un benefici atribuït d'uns 1.400 milions en el tancament de l'exercici 2020 en el marc del seu nou Pla Estratègic 2018-2020, enfocat a incrementar la rendibilitat del grup durant els tres propers anys, segons la informació remesa aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)

L'entitat que presideix Josep Oliu aspira a aconseguir un retorn sobre capital tangible (ROTE) del 13% el 2020, des del 7,27% assolit a tancament del 2017, dada que permetrà a Banc Sabadell incrementar els seus guanys de 801,5 milions d'euros obtinguts l'any passat al voltant d'un 75% quan conclogui el pla.

En un context econòmic favorable durant els tres propers anys, el Sabadell mirarà d'incrementar la rendibilitat amb el creixement del seu negoci bancari, la normalització del seu balanç a través d'una reducció progressiva dels seus actius problemàtics i un increment del seu nivells d'eficiència.

De fet, el banc preveu un repunt del 5% anual durant els propers tres anys dels ingressos procedents del seu negoci bancari, amb un alça superior al 4% anual en els ingressos nets per interessos i un augment de les comissions netes superior al 6,5% cada any.

A més, estima que el seu volum de negoci creixerà un 4% anual, amb augments del 4% cada exercici tant en crèdit com en dipòsits, mentre que s'espera que els fons fora de balanç augmentin a un ritme del 8% cada any.

REDUIRÀ EN MÉS DE 6.000 MILIONS LA SEVA CARTERA D'ACTIUS PROBLEMÀTICS

En aquesta línia, el nou pla estratègic de Banc Sabadell contempla una reducció orgànica del seu volum d'actius improductius superior als 2.000 milions d'euros anuals durant els tres propers exercicis.

No obstant això, l'entitat considera que els nivells actuals de cobertura --49,8% excloent les provisions per clàusules terra--, li atorguen "flexibilitat" per accelerar aquest procés mitjançant operacions puntuals.

En el marc del seu nou pla estratègic, Banc Sabadell també avançarà en la seva estratègia de transformació digital i comercial posant el focus en la gestió de costos i espera que les sinergies de l'adquisició de TSB comencin a materialitzar-se el 2018 per a la seva plena realització el 2019.

Amb aquestes mesures, juntament amb el desenvolupament de la franquícia a Mèxic, l'entitat projecta que la seva ràtio d'eficiència se situarà en el 47% el 2020.

contador

Más noticias

13:32 DPAM L

13:32 23/04/2024 Número de accionistas y patrimonio de IIC extranjeras - La entidad comunica número de accionistas y patrimonio

13:32 DPAM B

13:32 23/04/2024 Número de accionistas y patrimonio de IIC extranjeras - La entidad comunica número de accionistas y patrimonio

13:32 AMUNDI FUNDS

13:32 23/04/2024 Número de accionistas y patrimonio de IIC extranjeras - La entidad comunica número de accionistas y patrimonio

13:59 Economía/Finanzas.- ING percibe una "cierta recuperación" del mercado hipotecario en el primer trimestre

MADRID, 23 (EUROPA PRESS) El consejero delegado de ING en España, Ignacio Juliá, ha destacado que durante el primer trimestre del año se ha producido una "cierta recuperación" del mercado de hipotecas.

13:46 Amazon lanza una suscripción de reparto de alimentos frescos en EEUU

Amazon ha anunciado este martes que introducirá un servicio de suscripción de entrega de comestibles para miembros Prime por pedidos superiores a 35 dólares en Amazon Fresh, Whole Food Markets y una serie de tiendas de alimentos y otros comercios especializados de su plataforma.

13:44 Vertex y Treefrog Therapeutics anuncian un acuerdo para la producción de las terapias celulares de Vertex

13:44 El Gobierno invirtió 1.134 millones para adquirir el 5,034% de Telefónica a través de la SEPI

El Gobierno invirtió 1.134 millones de euros para adquirir el 5,034% del capital social de Telefónica a través de la Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI) --entidad dependiente del ministerio de Hacienda--, según figura en la documentación remitida este lunes por la noche a la Comisión de Valores y Bolsa de Estados Unidos (SEC, por sus siglas en inglés).

13:38 Economía/Finanzas.- La Eurocámara respalda las nuevas reglas fiscales adaptadas a la situación por país

BRUSELAS, 23 (EUROPA PRESS) El pleno del Parlamento Europeo ha adoptado este martes las nuevas reglas fiscales de la UE que, tras cuatro años congeladas por la pandemia, volverán a limitar la deuda y el déficit de los Estados miembro, aunque de forma más flexible y adaptada a la situación por país.

13:23 Economía.- La Eurocámara respalda reducir las reservas de las aseguradoras para incentivar las inversiones

BRUSELAS, 23 (EUROPA PRESS) El pleno del Parlamento Europeo ha respaldado este martes la reducción de la exigencia de reservas a las compañías aseguradoras para canalizar más capital hacia las inversiones a largo plazo, en especial hacia las transiciones verde y digital.

13:13 Economía/Finanzas.- La CNMV multa con 300.000 euros a Quadriga AM por no subsanar unas incidencias en su financiación

MADRID, 23 (EUROPA PRESS) La Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) ha impuesto una multa de 300.000 euros a Quadriga Asset Managers por no haber subsanado unas incidencias en la financiación del Grupo Auriga y que fueron detectadas en una inspección realizada en 2016.