AMP.- Gas Natural Fenosa guanya 320 milions fins al març, un 7,4% més

Europa Press | 26 abr, 2018 04:36
ep presidentgas natural fenosa francisco reynes
El president de Gas Natural Fenosa, Francisco ReynésGAS NATURAL FENOSA

MADRID, 26 (EUROPA PRESS)

Gas Natural Fenosa va registrar un benefici net de 320 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, la qual cosa suposa un increment del 7,4% respecte el mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquest benefici inclou la plusvàlua per la venda dels negocis a Itàlia per 168 milions, així com una deterioració de 170 milions per correccions preliminars en els valors comptables, bàsicament com a conseqüència de la possible sortida o discontinuació de diversos negocis en el marc de l'optimització de la cartera de les diferents activitats i geografies.

El benefici net recurrent del primer trimestre del grup presidit per Francisco Reynés es va situar en 324 milions, un 32,8% més que el del primer trimestre del 2017.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) va assolir els 1.053 milions en el primer trimestre, la qual cosa suposa un increment del 2,7% respecte el mateix trimestre del 2017, gràcies al bon comportament dels negocis, especialment el de gas.

Per la seva banda, l'Ebitda recurrent de l'energètica es va situar en 1.107 milions, amb un increment del 7,8% respecte el primer trimestre del 2017.

Entre el gener i el març, la xifra de negocis de Gas Natural Fenosa va totalitzar 6.089 milions d'euros, un 5,2% per sobre de la de fa un any.

EL NOU PLA ESTRATÈGIC, DURANT LA SEGONA QUINZENA DE JUNY

Així mateix, Gas Natural Fenosa ha assenyalat que continua treballant en el seu nou pla estratègic, que presentarà en la segona quinzena de juny i que "marcarà els pilars de transformació i les línies de treball de la companyia en el futur, amb una clara orientació a la creació de valor".

La companyia ha ressaltat que incrementa el seu focus en la generació de caixa a través de la millora dels resultats recurrents i desinversions selectives, eficiències més importants i una optimització de la inversió.

D'aquesta manera i excloent projectes de creixement singulars, Gas Natural Fenosa va invertir prop de 300 milions d'euros durant el trimestre, un 10% menys.

A tancament del primer trimestre, el deute financer net de la companyia se situava en 13.031 milions d'euros, situant el ràtio d'endeutament en el 39,5%, inferior en gairebé cinc punts al del mateix període de l'any anterior i el ràtio deute financer net/Ebitda en 3,3 vegades.

VENDA DE NEGOCIS A MOLDÀVIA, KÈNIA I COLÒMBIA

Així mateix, Gas Natural Fenosa va assenyalar que, dins del seu procés de revisió i optimització de la seva cartera de negocis i de la revisió de les seves activitats i geografies no estratègiques, segueix amb els seus processos competitius de venda per als seus negocis de distribució a Moldàvia i generació elèctrica a Kènia.

També continua el procés de venda dels actius de gas a Colòmbia iniciat l'any passat.

En aquest primer trimestre, el grup va completar la venda de la seva participació minoritària del 20% en la companyia Holding de Negocis de Gas (Nedgia) a Allianz Capital Partners i Canada Pension Pla Investment Board per 1.500 milions d'euros, i va generar un increment de reserves d'uns 1.000 milions d'euros, així com la de la seva distribuïdora i comercializadora de gas a Itàlia, per 736 milions, generant aquestes plusvàlues de 168 milions d'euros.

Així mateix, va completar aquest mes d'abril la cessió del contracte de subministrament de gas de Shah Deniz II per 30 milions d'euros.

Per àrees de negoci, l'Ebitda de distribució de gas del grup energètic, incloent Espanya i Llatinoamèrica, va assolir els 333 milions d'euros.

A Espanya va ser de 214 milions d'euros, un 4,9% menys, degut principalment al menor ingrés de lloguer de comptadors derivat de l'aplicació d'una reducció en el preu aprovada pel Govern a partir del gener.

Mentre, l'Ebitda de la distribució de gas a Llatinoamèrica va assolir els 119 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 3,1% respecte l'any anterior, principalment a causa de la revisió tarifària de gas a l'Argentina.

Per la seva banda, l'Ebitda recurrent de la distribució elèctrica del grup presidit per Francisco Reynés es va situar en els 268 milions d'euros a tancament de març.

A Espanya, l'Ebitda recurrent d'aquesta activitat va assolir els 160 milions d'euros, la qual cosa representa un increment de l'1,9% respecte el mateix període de l'any anterior, a causa principalment de la implantació de mesures d'eficiència en el negoci durant l'exercici 2017.

Pel que fa a l'activitat de gas majorista i minorista, l'Ebitda va ascendir a 259 milions d'euros, un 60% més, degut principalment a l'increment en els volums de venda de GNL internacional en un entorn de preus de gas més elevats en context hivernal.

Mentrestant, l'Ebitda de l'activitat d'electricitat a Espanya va ser de 124 milions d'euros, amb un descens de el 1,6%.

La demanda d'electricitat al país va assolir en el primer trimestre els 66.020 gigavatios hora (GWh), un 2,9% superior al mateix període del 2017, continuant amb la tendència de creixement positiu dels darrers trimestres.

contador

Más noticias

10:50 CaixaBank ejecuta el 25,5% de su recompra de acciones en dos semanas de programa

CaixaBank ha ejecutado un 25,5% de su recompra de acciones en las dos semanas desde que iniciara el pasado 14 de marzo este programa, cuyo importe total asciende a 500 millones de euros, según ha informado a la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV).

10:40 REALTY ONE GROUP ANUNCIA PROMOCIONES DE LIDERAZGO ADICIONALES PARA ACELERAR EL CRECIMIENTO

27 mar CMC Electronics y Hexagon se unen para una era preparada para el futuro en innovación GNSS

10:34 VÍDEO: Economía/Bolsa.- El Ibex 35 mantiene los 11.000 puntos en la apertura, antes del parón de la Semana Santa

MADRID, 28 (EUROPA PRESS TELEVISIÓN) El Ibex 35 ha iniciado la sesión de este Jueves Santo, arranque de la Semana Santa, con una caída del 0,36%, lo que le ha llevado a situarse en los 11.071 puntos, en una jornada de transición por el cierre de la Bolsa este viernes.

10:31 Cómo posicionar la cartera para cobrar los mejores dividendos de abril en España

Si hay algo que caracteriza a la bolsa española es su generosidad a la hora de retribuir al accionista. Si a ello se le suma la impecable tendencia alcista del selectivo en este primer trimestre del año, el atractivo del mercado nacional es innegable. En medio de este de rally, serán varias las empresas que abonen dividendos en el mes de abril.

10:16 El Ibex busca cerrar en máximos desde 2017 antes del parón de Semana Santa

El Ibex 35 quiere cerrar este jueves semana, mes y trimestre en positivo e instalado en máximos desde 2017. El selectivo español superó ayer los 11.000 puntos, algo que no ocurría desde hace siete años, y busca seguir con su buena racha justo antes del parón de Semana Santa. Y es que este Viernes Santo y el Lunes de Pascua los mercados permanecerán cerrados. En la apertura, el selectivo baja ligeramente un 0,21%, hasta 11.080 puntos.

09:34 Economía/Bolsa.- ACS cae casi un 4% tras la renegociación del contrato de la autopista en Texas

MADRID, 28 (EUROPA PRESS) Las acciones de ACS caían este jueves casi un 4% en Bolsa cercanas las 9.30 horas, después de que la Comisión de Transportes de Texas (EE.UU.) anunciase --con el mercado ya cerrado-- que forzará una renegociación del contrato de concesión de la autopista de peaje SH-288, actualmente propiedad del grupo ACS y Abertis, así como la posible finalización del acuerdo que entró en funcionamiento en noviembre de 2020.

09:15 La campaña #TradeForHope de Vantage Markets recauda fondos vitales para el Instituto Claret de Brasil

09:16 Economía/Bolsa.- El Ibex 35 mantiene los 11.000 puntos en la apertura, antes del parón de la Semana Santa

MADRID, 28 (EUROPA PRESS) El Ibex 35 ha iniciado la sesión de este Jueves Santo, arranque de la Semana Santa, con una caída del 0,36%, lo que le ha llevado a situarse en los 11.071 puntos, en una jornada de transición por el cierre de la Bolsa este viernes.

09:07 Signo mixto en Asia, con la bolsa de Australia marcando máximos históricos

Las bolsas de la región Asia-Pacífico han terminado este jueves con signo mixto. Mientras que los mercados de Japón han sido los peores de la jornada, el S&P/ASX 200 de Australia ha tocado un máximo histórico intradía en los 7.901,20 puntos.