AMP2.- El Govern central conclou que ha d'autoritzar l'OPA d'Atlantia sobre Abertis

Europa Press | 07 dic, 2017 14:41
ep abertis
Abertis

L'Advocacia de l'Estat "exigeix" demanar-la per als satèl·lits i ho veu "raonable, encara que no està completament segura", en el cas de les autopistes

MADRID, 7 (EUROPA PRESS)

El Govern considera que la italiana Atlantia ha de demanar autorització al Govern per a l'OPA que ha llançat sobre el grup de concessions Abertis i així l'hi ha notificat al supervisor del mercat, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'Executiu arriba a aquesta conclusió atès que l'Advocacia de l'Estat diu que "cal exigir" autorització per al traspàs dels satèl·lits d'Hispasat que controla Abertis, i ho estima "raonable", encara que "no està completament segura" per al cas de les autopistes.

Així mateix, subratlla que el fet de demanar autorització "no prejutja la decisió final que l'Executiu s'adopti" sobre l'operació.

El Ministeri de Foment arriba a aquestes conclusions dos mesos després que a mitjan passat mes d'octubre demanés un informe a l'Advocacia de l'Estat davant la negativa d'Atlantia a demanar autorització al Govern per a la seva OPA sobre Abertis.

El Departament que dirigeix Íñigo de la Serna ratifica ara la seva consideració inicial sobre la necessitat de sol·licitar aprovació a partir de "informes interns" realitzats per aquest Ministeri i el d'Energia, i del referit informe encarregat a l'Advocacia de l'Estat.

En aquest últim cas, el Govern reconeix que l'Advocacia d'Estat indica que en el cas de les autopistes que Abertis té en Espanya, "no és completament segur", però és "raonable", que calgui requerir demanar 'llum verda' a l'Executiu.

"L'informe de l'Advocacia General d'Estat assenyala que, encara que no és completament segur, és raonable el criteri que sosté el Ministeri de Foment d'exigir l'autorització del Govern per adquirir la totalitat de les accions d'Abertis", indica aquest Departament en un comunicat.

No obstant això, per a l'altre negoci d'Abertis, el d'explotació dels satèl·lits, l'Advocacia sí considera que "cal exigir" autorització tal com, segons assegura, s'estableix en l'acord del Consell de Ministres de 1997 pel qual s'atorga a Hispasat gestió satelital.

L'Executiu ha vingut defensant la necessitat de pronunciar-se sobre qualsevol OPA sobre Abertis pel fet que aquesta companyia explota mitjançant contractes de concessió autopistes i satèl·lits, actius la titularitat última dels quals és de l'Estat i que es consideren, especialment en el cas d'aquests últims, estratègics per al país.

REQUERIMENTS A la CNMV

Així, i davant aquests informes, ha resolt finalment reclamar que es formalitzi aquesta sol·licitud d'autorització. Per a això, ha enviat els requeriments a la CNMV perquè "esmeni" el "defecte" que considera suposa el fet que l'OPA d'Atlantia no contempli demanar-la.

Els requeriments han estat remesos pel Ministeri de Foment i pel Ministeri d'Energia i es refereixen a l'OPA d'Atlantia, atès que l'ofereix competidora, la formulada per ACS, sí contempla sol·licitar el 'vistiplau' del Govern.

A més, crida l'atenció sobre el fet que la companyia italiana, controlada per la família Benetton, ha sol·licitat autorització a l'OPA en tots els països en els quals Abertis té autopistes, excepte a Espanya. El grup explota vies de pagament també al Brasil, França, Xile i la pròpia Itàlia.

ARGUMENT D'ATLANTIA

En el fullet de la seva OPA, Atlantia no veu necessària l'autorització de l'Executiu argumentant que la seva oferta no es dirigeix a les societats concessionàries de cadascuna de les autopistes que explota Abertis a Espanya, ni a l'operador de satèl·lits Hispasat, sinó al grup matriu de totes aquestes signatures.

L'OPA d'Atlantia, estimada en 16.341 milions d'euros, està ja aprovada per la CNMV des del passat 9 d'octubre, però es va deixar en suspens després de presentar ACS una contraOPA, valorada en 18.600 milions.

En l'actualitat, la 'batalla' d'Opes oberta sobre Abertis està pendent que el supervisor autoritzi l'ofereix competidora del grup que presideix Florentino Pérez, previsiblement el 2018.

contador

Más noticias

06:00 ¿Es realmente la bolsa de EEUU cara frente a Europa? Estos cuatro factores dicen que no

Últimamente circula por el mercado una idea que ha hecho a muchos inversores replantearse sus inversiones, y es que "el S&P 500 es tremendamente caro en comparación con Europa". ¿Es realmente cierto? Algunos podrían pensar que sí, pero los estrategas de Bank of America (BofA) se han encargado de desmontar el mito en uno de sus últimos informes.

28 mar Volvo Financial Services y JA Worldwide amplían su asociación, llevando la educación financiera a más jóvenes

01:39 Jereh Group presenta el revolucionario equipo GreenWell de tratamiento de residuos peligrosos en el cippe de Beijing

28 mar Parkland Corporation anuncia los resultados de la Junta General Anual de Accionistas de 2024

28 mar SEIS RIADS NUEVOS ABRIRÁN EN KASBAH TAMADOT EN JULIO Y EL HOTEL REABRIRÁ COMPLETAMENTE EN OCTUBRE

28 mar KuCoin anuncia lanzamiento de 10 millones de dólares en tokens de KCS y BTC en agradecimiento al apoyo de su comunidad

28 mar Las mejores experiencias de OpenTable en los destinos más populares de México para Semana Santa 2024

28 mar Wall Street cierra un trimestre muy alcista: el S&P 500 vive su mejor inicio de año desde 2019

Wall Street ha cerrado con signo mixto (Dow Jones:+0,12%; S&P500:+0,11%; Nasdaq:-0,12%) después de las ganancias del miércoles y para poner fin a un primer trimestre muy alcista para la renta variable estadounidense.

28 mar ICCPP ODM+ presenta OPOD: resumen de la sensacional presencia en Vapexpo2024 en Francia

28 mar FullCare Medical inicia la producción de prendas médicas en Tatu City, Kenia