AMP.- Abertis obté un benefici de 182 milions fins al març, un 18% més, en plena OPA d'ACS i Atlantia

Europa Press | 25 abr, 2018 08:00
ep seu social dabertisbarcelona
Seu social d'Abertis a BarcelonaABERTIS

MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

Abertis va registrar un benefici de 182 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, la qual cosa suposa un augment del 18% en termes comparables respecte el mateix període de l'exercici anterior, pendent de l'OPA conjunta d'ACS i Atlantia, una operació valorada en 18.181 milions d'euros amb la qual conformaran el primer grup mundial d'infraestructures i el termini de les quals d'acceptació expira el proper 8 de maig.

Entre el gener i el març, el grup de concessions va assolir uns ingressos d'explotació de 1.231 milions d'euros, un 7% més en termes comparables respecte el mateix període del 2017, reexpressat amb motiu de la reclassificació d'Hispasat com a activitats interrompudes.

Les xifres es van veure impulsades per l'augment del trànsit.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) va assolir els 780 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 7% en termes comparables.

França es consolida com el mercat més important d'Abertis, amb una aportació a l'Ebitda del 34% del total, seguit d'Espanya (27%) i Xile, que passa a la tercera posició (15% del total).

Les inversions en el primer trimestre d'aquest any van ascendir, per la seva banda, a 145 milions d'euros, dels quals 132 milions es van destinar a creixement.

En el cas del creixement inorgànic, destaca el tancament de la compra d'una participació addicional del 6% a A4 Holding per 33 milions d'euros.

Després d'aquesta adquisició, el grup controla ara el 90% de la seva filial a Itàlia.

Pel que fa al creixement orgànic (84 milions d'euros), el gruix de les inversions es va destinar al pla de millora de la xarxa al Brasil (contorn de Florianópolis), Xile (construcció del nou tram a l'autopista Los Andes) i França (Pla Relance).

El flux de caixa discrecional entre el gener i el març va assolir els 547 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment comparable del 6,7% respecte el 2017.

TENDÈNCIA A L'ALÇA DEL TRÀNSIT

Entre el gener i el març, el trànsit va continuar amb una tendència a l'alça en tots els mercats del grup, destacant el creixement a Espanya (6,1%), el Brasil (3,1%), França (2,3%) i Itàlia (2,2%), lleugerament afavorits per la sortida de la Setmana Santa el març del 2018 (el 2017 va ser a l'abril).

En l'àmbit de la seguretat vial, el conjunt del grup presenta millores tant en els seus índexs d'accidentalitat-IF1 (-10,1%) i de mortalitat-IF3 (-8,6%), com en el nombre de morts (-5,3%).

Destaquen en aquest sentit el Brasil i l'Índia.

En el primer trimestre, el grup ha mantingut la seva política d'eficiència en la gestió activa del balanç de la companyia i la reducció de l'exposició a riscos financers.

Així, la companyia ha registrat una disminució del deute net fins als 15.201 milions d'euros (-1% respecte a tancament del 2017).

El cost mitjà del deute consolidat del grup s'ha reduït des del 4% el 2017 fins al 3,8%.

contador

Más noticias

20:18 FullCare Medical inicia la producción de prendas médicas en Tatu City, Kenia

20:04 PREMIUM SELECTION UCITS ICAV

20:04 28/03/2024 Número de accionistas y patrimonio de IIC extranjeras - La entidad comunica número de accionistas y patrimonio

20:04 NATIXIS AM FUNDS

20:04 28/03/2024 Número de accionistas y patrimonio de IIC extranjeras - La entidad comunica número de accionistas y patrimonio

20:04 OSTRUM SRI EURO SOVEREIGN BONDS

20:04 28/03/2024 Número de accionistas y patrimonio de IIC extranjeras - La entidad comunica número de accionistas y patrimonio

19:24 Signo mixto en Wall Street en el final de un primer trimestre muy alcista

Wall Street cotiza con signo mixto después de las ganancias del miércoles y en la última jornada de un primer trimestre muy alcista para la renta variable estadounidense.

19:10 Phoenix Tower International anuncia una inversión de Grain Management y BlackRock para continuar la expansión global

18:20 VÍDEO: Economía.- Condenado a 25 años de prisión el cofundador de la plataforma de criptomonedas FTX, Sam Bankman-Fried

MADRID, 28 (EUROPA PRESS TELEVISIÓN) El cofundador de FTX, Sam Bankman-Fried, ha sido condenado a 25 años de prisión federal por estafa y robar miles de millones de dólares a clientes de la plataforma de criptomonedas.

18:19 Sam Bankman-Fried, condenado a 25 años de cárcel por el fraude de la plataforma critpo FTX

El cofundador de la plataforma criptoactivos FTX, Sam Bankman-Fried, ha sido condenado por la Justicia de Estados Unidos a una pena de 25 años de cárcel por el fraude masivo y la conspiración que realizó al frente del 'exchange'.

18:11 ACE Money Transfer anuncia su esperada campaña Salam Bangladesh con mayores premios este Ramadán

18:00 Knight Therapeutics Inc. se clasifica en la quinta lista de referencia sobre diversidad de género a nivel ejecutivo Women Lead Here de The Globe and Mail