• Ha destacat que la campanya de "màxima pressió" contra Corea del Nord ha tingut èxit
rex tillerson portada

El secretari d'Estat, Rex Tillerson, ha afirmat aquest dimarts que romandrà al càrrec fins al 31 de març, després de ser cessat pel president, Donald Trump, i ha advocat per aconseguir una transició "ordenada" al capdavant del Departament.

Durant una compareixença al Departament d'Estat on no ha acceptat preguntes per part dels periodistes, ha revelat que delegarà durant la nit d'aquest dimarts totes les seves atribucions al vicesecretari d'Estat John Sullivan fins al 31 de març.

Tillerson, que no ha esmentat Trump pel seu nom durant les seves declaracions, es reunirà durant la jornada amb treballadors del Departament per donar-los les gràcies pel seu treball, segons ha informat el diari nord-americà 'The Hill'.

"El més important és garantir una transició ordenada en un moment en què el país segueix plantant cara a destacades amenaces polítiques i de seguretat nacional", ha reblat, tal com ha recollit l'agència britànica de notícies Reuters.

Així mateix, ha destacat que la campanya de "màxima pressió" contra Corea del Nord ha tingut èxit, així com els acords sobre alto el foc a parts de Síria, pactats durant el seu mandat.

Tillerson ha aconsellat, a més, a Rússia que "valori de forma acurada si les seves accions van a favor dels interessos del poble rus i del món en general", segons ha informat el diari 'The Washington Examiner'. "Si segueix en la seva trajectòria actual, és probable que el porti a un major aïllament, una situació que no va a favor dels interessos de ningú", ha recalcat.

Finalment, ha subratllat que va desenvolupar una ferma relació amb el secretari de Defensa, Jim Mattis, els dos considerats com una influència moderada sobre algunes de les polítiques de Trump. "Se m'ha dit que per primera vegada en la memòria de molta gent, el Departament d'Estat i el de Defensa tenen una relació de treball propera en la qual tots estem d'acord que el lideratge parteix de la diplomàcia", ha reblat.

EL CESSAMENT DE TILLERSON

Trump va decidir cessar Tillerson i nomenar al seu lloc Mike Pompeo, que fins aquest dimarts exercia com a director de l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA), segons ha anunciat el mateix mandatari.

"Mike Pompeo, director de la CIA, serà el nostre secretari d'Estat. Farà un treball fantàstic!", ha afirmat Trump, en un missatge publicat al seu compte personal de la xarxa social Twitter.

El president nord-americà ha expressat el seu agraïment a Tillerson pel seu treball i ha avançat que Gina Haspel serà la directora de la CIA. Haspel, que fins ara era subdirectora de l'agència, serà la primera dona en posar-se al capdavant d'aquest servei d'Intel·ligència. "Felicitacions a tots", ha conclòs Trump.

Noticias relacionadas

contador