• També està encausat en aquest procés Richard Gates, antic soci comercial de Manafort i número dos de facto de la campanya
campaign 2016 trump 37

Paul Manafort, cap de campanya de Donald Trump durant les últimes eleccions presidencials, ha estat acusat aquest dilluns de dotze càrrecs federals, entre els quals figuren conspiració contra els Estats Units i blanqueig de capitals, segons la Fiscalia especial que investiga la presumpta ingerència de Rússia als comicis de 2016.

Manafort s'ha lliurat a primera hora del matí a la Policia Federal nord-americana (FBI) i un gran jurat ja li ha informat d'una imputació amb 12 càrrecs, entre ells els de conspirar contra els Estats Units, blanquejar diners, ocultar la seva tasca d'agent per a un actor estranger, falsejar testimonis i amagar informació bancària.

Trump al·lega que les acusacions són prèvies al procés electoral de 2016

També està encausat en aquest procés Richard Gates, antic soci comercial de Manafort i número dos de facto de la campanya. El seu nom apareix en documents relacionats amb empreses que la companyia de Manafort va crear a Xipre per rebre pagaments de polítics i empresaris d'Europa de l'est, segons consta en documents consultats per 'The New York Times'.

La Fiscalia sospita que Manafort i Gates van generar desenes de milions de dòlars en ingressos a partir de treballs per a partits polítics i líders ucraïnesos i que van rentar diners mitjançant entitats estrangeres i nord-americans per ocultar pagaments entre 2006 i 2016.

Els càrrecs desvetllats aquest dilluns no estan relacionats directament amb la campanya, cosa que Trump ha volgut destacar a Twitter. "Ho sento, però això és de fa anys, abans que Paul Manafort fos part de la campanya de Trump", ha dit el president a les xarxes socials.

En aquest sentit, s'ha preguntat "per què no hi ha la deshonesta (Hillary) Clinton i els demòcrates al centre" de la polèmica i ha insistit que "no hi ha col·lusió" entre el seu equip i Rússia.

Noticias relacionadas

contador