• Asseguren que treballen amb "els governs, policia i societats civils per formar part de la solució al problema"

Internet s'ha convertit en un dels canals favorits de Daesh per la captació i radicalització de nous membres. El fàcil accés a les xarxes socials o pàgines webs centrades en la difusió dels missatges que constantment llança ISIS han fet de la gran xarxa de xarxes el mitjà perfecte perquè els terroristes llancin els seus missatges de terror i crides a l'acció.

  • 154,03$
  • -1,27%

Google s'ha convertit en una de les 'fonts de coneixement' del nostre segle, encara que no sempre la informació s'utilitza en favor del bé. Des que comencés la seva particular guerra santa enfront d'Occident, l’Estat Islàmic ha utilitzat Internet tant per la difusió dels seus missatges en pro de causar tot el terror possible a les societats dels països occidentals com per llançar un degoteig incessant de missatges que tenen com a finalitat oscar les consciències de molts occidentals perquè s'aixequin en armes i lluitin al costat del seu exèrcit o duguin a terme actes terroristes als grans països europeus i els Estats Units.

El terrorisme és un atac a les societats obertes i cal enfrontar-se amb l'amenaça que representa la violència i l'odi és un desafiament crític per a tots nosaltres

Després de molts anuncis en què els de Mountain View anunciaven diferents iniciatives per anar aturant la difusió dels continguts terroristes, ara sembla haver donat el cop definitiu sobre la taula. La companyia ha promès una millor detecció del contingut extremista a través d'una revisió més ràpida, dotant de més mitjans i més experts i amb normes més estrictes. Kent Walker, vicepresident sènior i assessor general de Google, va explicar que "el terrorisme és un atac a les societats obertes i cal enfrontar-se amb l'amenaça que representa la violència i l'odi és un desafiament crític per a tots nosaltres", segons recull The Guardian.

Tant el cercador d'empreses com el seu popular plataforma de vídeos s'actualitzaran i intentaran "formar part de la solució", segons explica Walker. Google ha començat a treballar amb el "govern, la policia i els grups de la societat civil per abordar el problema de l'extremisme violent en línia. No hi ha lloc per al contingut terrorista en els nostres serveis", tal com han comentat. "Nosaltres, igual que la resta, hem treballat durant anys per identificar i eliminar contingut que violava les polítiques d'ús però la incòmoda veritat és que tant nosaltres, com la indústria, hem de reconèixer que es pot fer molt més".

Walker ha explicat que els seus enginyers han desenvolupat noves tecnologies per prevenir que el contingut terrorista torni a publicar-se i difondre’s com fins ara està passant. El cercador rastrejarà el contingut ja conegut i marcat com relacionat amb aquests grups per aparellar imatges i detectar noves publicacions. Google augmentarà el nombre d'experts independents al programa 'Trusted Flagger' de YouTube i ampliarà el seu treball amb grups que ajudin a identificar el contingut que pot ser utilitzat per radicalitzar.

Noticias relacionadas

contador