• S'espera un augment del 42% en el nombre d'ofertes per part dels comerços per al Black Friday, comparat amb 2016
  • El Black Friday se celebrarà el proper 24 de novembre, seguint amb la tradició de la seva celebració a l'últim divendres del mes
blackfriday1

L'últim divendres de novembre, el dia 24 aquest any, se celebra el Black Friday, el gran dia de les rebaixes i les ofertes sense igual la resta de l'any. Una tradició nord-americana que compta cada vegada amb més adeptes fora de les seves fronteres, Espanya entre ells.

Tot i que les previsions varien molt sobre el que els consumidors es gastaran durant el Black Friday, un estudi elaborat pel portal Ofertia.com assenyala que aquesta expectativa de despesa sol incrementar-se al moment de la compra, ja que es tendeix a ser més racional quan es pregunta abans de dur a terme la compra.

Baleares lidera el rànquing amb una inversió prevista de 301 euros, seguida d'Aragó (273 euros) i País Basc (272 euros)

A causa dels grans descomptes que les marques ofereixen, aquests dies cada any sumen més adeptes. Tant és així que 8 de cada 10 espanyols enquestats per tiendeo.com asseguren que tenen previst comprar alguna cosa durant el Black Friday, amb una inversió mitjana de 228 € per consumidor. Si observem la despesa prevista per comunitats autònomes, Balears lidera el rànquing amb una inversió de 301 euros. Aragó (273 euros), País Basc (272 euros), el País Valencià (261 euros) i Múrcia (259 euros) tanquen el top 5 de les comunitats amb major previsió de despesa. Per contra, a les últimes posicions trobem Extremadura (177 euros), Navarra (155 euros) i Ceuta i Melilla (106 euros).

Black Friday se celebra a Espanya des de 2012 gràcies a la liberalització dels períodes de rebaixes i any rere any genera un major interès entre els consumidors. Per tant, a major interès per part dels espanyols, cada any es poden trobar més marques i retailers que se sumen a aquest esdeveniment, fins i tot ampliant el període de descomptes durant diversos dies.

El 44% dels espanyols són previsors i ja estan buscant online les ofertes i promocions disponibles per al Divendres Negre amb l'objectiu que no se'ls escapin els millors preus dels productes que tenen previst adquirir, segons l'estudi de Tiendeo. En aquesta línia, 6 de cada 10 consumidors prefereix els catàlegs digitals per realitzar aquesta recerca prèvia i comparar així preus i descomptes.

Malgrat el creixent pes de la compra en línia per a aquest esdeveniment i l'interès en buscar les millors ofertes, a l'hora de realitzar les compres aquesta tendència canvia: les botigues físiques segueixen sent les grans favorites per al 60% dels compradors. Pel que fa al tipus d'establiments, els grans magatzems seran els que aglutinen el major nombre de vendes a causa de la gran varietat de productes i ofertes. Electrònica i moda seran, amb diferència, els productes més buscats pels espanyols, seguits per joguines i decoració de la llar i mobles.

AMAZON ESPERA RÈCORD DE VENDES

Amazon preveu un 'Black Friday' de rècord a Espanya i superar les vendes de l'any passat, data en què va batre el seu propi rècord en registrar només aquest dia més de 940.000 comandes en 24 hores, i que s'allargarà en aquesta edició durant dues setmanes. El gegant del comerç electrònic celebra la cinquena edició d'aquesta jornada de descomptes a Espanya, que avança 11 dies al 'Black Friday', fixat pel 24 de novembre, amb més de 15.000 ofertes, fet que suposa un 50% més que el passat any, des d'aquest dilluns fins al 27 de novembre, que coincideix amb el 'Cyber ​​Monday'.

"Hem vist que als consumidors els encanten aquests descomptes i la presència de venedors tercers ens permet tenir més ofertes i mantenir-les més dies", ha explicat el vicepresident i country manager d'Amazon.es i Amazon.it, François Nuyts, durant el tret de sortida de la campanya, que ha tingut lloc al centre logístic de San Fernando de Henares (Madrid).

contador