• L'agregat total de posicions curtes va arribar al 12,92% del capital el 4 d'agost passat
  • AKO Capital i Naya Capital Management són els dos fons de cobertura més agressius en superar l'1% del capital en cada cas
Tecnicasreunidasfoto

Els baixistes han donat un respir a Técnicas Reunidas. Molt lleu, però que trenca la tendència alcista que havien mantingut en les seves apostes. De fet, l'atac baixista ja és superior al màxim que va patir el Popular abans de la seva intervenció i adjudicació al Santander.

  • 8,65€
  • -2,92%

En concret, els 'curts' van arribar a un agregat de posicions curtes del 12,92% el 4 d'agost, el percentatge més alt en la sèrie històrica contra la companyia d'enginyeria del sector petrolier que presideix José Lladó, i només inferior als registres dels fons de cobertura que pressionen DIA a un ritme sense precedents.

Així, aquest 12,92% va superar el 12,37% del capital de Banc Popular que va publicar la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb data del 28 d'abril d'aquest any. El regulador recopila les posicions curtes superiors al 0,2% del capital i publica les sumes en cada empresa cada dues setmanes.

Però la institució presidida per Sebastià Albella també actualitza diàriament els paquets d'accions de vendes en curt dels baixistes que sobrepassen el 0,5% del capital d'una companyia. El 4 d'agost hi havia 10 fons de cobertura amb més d'un 0,5% de les accions de Técnicas Reunidas apostat contra l'evolució de l'empresa en borsa.

Aquests fons de cobertura van assolir una aposta conjunta del 8,21% del capital. Però l'han reduït durant les dues últimes setmanes fins al 8,06%. És a dir, 0,15 punts percentuals menys que suposen el primer respir, per més suau que sigui, per a la companyia davant l'escalada contínua de les posicions curtes.

AIXÍ ES MOUEN ELS FONS DE COBERTURA MÉS AGRESSIUS

A més, dos d'ells han disminuït la pressió per sota del 0,5% del capital, Millennium International Management i Key Group. Per la seva banda, GMT Capital ha passat del 0,81% al 0,79%, mentre que Naya Capital Management, el segon més agressiu, baixa l'aposta des de l’1,18% fins a l’1,04%.

La nota discordant la posen AHL Partners, que augmenta la pressió baixista des del 0,6% fins al 0,81%, i el que hi té la major aposta; mentre que AKO Capital incrementa la seva inversió contra els títols de Técnicas Reunidas des de l’1,73% fins a l’1,8% del capital. Es mantenen constants les posicions curtes d’Adephi Capital (0,93%), Citadel Europe (0,62%), Banc BPI (0,59%) i PSquared Asset Management (0,51%). En total, els fons tenen jugats contra l'empresa més de 200 milions d'euros d'un total de capitalització d'una mica menys de 1.600 milions d'euros.

La pressió baixista per ara té premi aquest any, ja que l'empresa cau en borsa un 27% fins als 28,3 euros en què cotitza aquest dijous, amb descensos propers al mig punt percentual. No obstant això, els experts veuen potencial en el valor. El consens d'analistes que segueix FactSet s'atorga a l'empresa un preu objectiu de 37,15 euros, fet que suposa un potencial de revaloració del 31%. El 56% dels analistes recomana comprar-ne, entre ells els d’AlphaValue, Ahorro, Mirabaud o Intermoney, mentre que el 26% aconsella mantenir-lo i el 17% vendre’l.

Noticias relacionadas

contador