• Dijous, aquest selectiu va tancar amb una caiguda del 9% a causa de les tensions polítiques del país
  • El real brasiler també es recupera en el seu canvi contra l'euro i puja un 2%
cbrasil73

Després de la tempesta arriba la calma. Això és el que està passant al Brasil. Dijous, el Bovespa, índex de referència a la Borsa de Sao Paulo, es va desplomar un 9% a causa de les tensions polítiques al país, després que es publiqués una possible obstrucció de la Justícia per part del president Michel Temer. Aquest divendres, l'escenari és diferent, el Bovespa puja un 1,7% fins als 62.649 punts.

També s'està recuperant el real brasiler. Aquest divendres, puja un 2,3% en el seu canvi contra l'euro fins als 0,272 euros. Pel que fa al canvi contra el dòlar, la moneda brasilera puja un 3,25% i es canvia per 0,3 'bitllets verds'.

La crisis política al Brasil és una "seriosa amenaça" per a l'economia del gegant
sud-americà

La caiguda als mercats i a les divises brasileres es va produir després de fer-se pública una gravació en què el president del país, Michel Temer, es veia embolicat en un suborn a l'empresonat expresident de la Cambra de Diputats Eduardo Cunha.

Dijous, la borsa brasilera va ser suspesa de cotització durant uns 20 minuts després d'arribar a caure un 11%. A més, l'ETF iShares MSCI Brasil, el major ETF sobre la borsa de Brasil, que cotitza a Nova York, es va desplomar un 16,33% durant la sessió del país sud-americà. Aquest divendres, el fons puja un 7,4%.

LA CRISI POLÍTICA AL BRASIL

El Tribunal Suprem del Brasil va aprovar aquest dijous l'obertura d'una investigació contra el president del país, Michel Temer, després que es difongués un enregistrament en què aquest autoritza un pagament a l'expresident de la Cambra de Diputats Eduardo Cunha per comprar el seu silenci.

El mandatari brasiler va negar les acusacions en contra seu i els ha dit als parlamentaris aliats en una reunió aquest matí que no van a fer-lo fora de la Presidència del país. Aquest dijous va anul·lar la seva agenda oficial i s'espera que durant les pròximes hores faci un discurs que serà retransmès per televisió, segons els seus assessors.

La crisi política al Brasil és una "seriosa amenaça" per a l'economia del gegant sud-americà, que es troba precisament en un moment de recuperació després de la recessió soferta durant els últims trimestres. Segons comenten els analistes del banc nord-americà Citi, la crisi que amenaça amb la destitució del president Michel Temer és "una seriosa amenaça per a les previsions sobre l'economia brasilera que poden acabar amb el cicle virtuós" que havia començat mesos enrere.

Noticias relacionadas

contador