• Al novembre, el fons luxemburguès Axxion en va declarar un altre 3%
  • El màxim accionista és el fons d'inversió KKR, que en controla el 20%
ep pablo juantegui telepizza
TELEPIZZA

Telepizza té un nou accionista rellevant. Es tracta del fons britànic Highclere International Investors, especialitzat en comprar participacions en petites i mitjanes empreses cotitzades que no siguin nord-americanes, que ha declarat el control sobre el 3,001% del capital social de la cadena de menjar ràpid.

  • 4,70€
  • 0,00%

Highclere controla de manera directa un paquet de 3,02 milions d'accions, amb un valor de mercat (-1,36%, fins a 5,08 euros) de 15.340.000 d'euros. El fons va superar el 3% de Telepizza el passat 7 de febrer, tot i que fins aquest dimarts no ho havia comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Al novembre de 2017, Axxion, fons d'inversió amb seu a Luxemburg, va declarar el control sobre el 3,163% del capital de la companyia dirigida per Pablo Juantegui.

El màxim accionista de Telepizza és el fons d'inversió KKR, que controla el 20% del capital. A més, Invesco en controla un altre 5%, Fidelity, Alliance Bernstein i Threadneedle en controlen a prop del 5% cada un, Citigroup, el 3,8% i Citadel, gairebé el 2%. El valor en borsa de Telepizza supera lleugerament els 513 milions d'euros. Les seves accions pugen un 3% durant els últims dotze mesos i un 4% durant l'últim trimestre.

Durant els nou primers mesos de l'any, la companyia va registrar un benefici 21,6 milions d'euros i va deixar enrere els números vermells de 12,4 milions d'euros del mateix període de 2016. De gener a setembre, el resultat brut d'explotació (EBITDA) va millorar un 1,5%, fins als 50.300.000 d'euros.

A principis d'octubre, Telepizza va confirmar negociacions amb YUM! Brands, (matriu de Pizza Hut) per operar botigues Pizza Hut en diversos mercats, incloent-hi Llatinoamèrica, i per buscar altres fórmules de col·laboració entre les dues marques.

Noticias relacionadas

contador