• Des d'aquest nivell han seguit elevant les seves apostes contra la companyia d'enginyeria del sector petrolier
  • Els fons de cobertura més agressius són AKO Capital i Naya Capital
Tecnicasreunidasfoto

Técnicas Reunidas s'ha convertit en un dels objectius més clars dels baixistes, que és l'empresa cotitzada més pressionada després de DIA. Durant les últimes sessions, els 'curts' han incrementat les seves apostes que, segons l'última dada agregada publicada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va aconseguir el seu màxim històric sobre la companyia d'enginyeria del sector petroli.

  • 9,06€
  • 1,29%

En concret, els baixistes en van aconseguir el 12,92% el passat 4 d'agost. És a dir, els inversors que realitzen vendes a curt: prenen prestades accions per vendre-les i les recompren per retornar-les al seu legítim propietari, de manera que si durant el procés les accions cauen, guanyen diners. Una cosa que han aconseguit durant les últimes setmanes amb Técnicas Reunidas, que cau un 8% des que va presentar els seus resultats semestrals el 28 de juliol i cedeix un 26% en l'acumulat de l'any.

La CNMV publica les sumes de les posicions curtes superiors al 0,2% del capital a cada empresa, un registre que s’actualitza cada dues setmanes. A més, revela els moviments dels 'curts' que superen el 0,5%, i que durant l'última setmana han seguit instigant Técnicas Reunidas. AKO Capital, el 'hedge fund' més agressiu, ha augmentat la seva aposta des de l’1,73% fins a l'1,8%. Una inversió baixista que creix ja des de l’1,52% que tenia abans que la companyia presidida per José Lladó 'es confessés' davant el mercat.

AHL Partners, per la seva banda, ha incrementat la posició des del 0,7% fins al 0,8% durant els últims dies, i des del 0,51% si es compara amb l'aposta que tenia abans dels resultats. La nota discordant la posa GMT Capital Corp, que disminueix la seva posició curta des del 0,81% del capital fins el 0,79%. També en tenen més del 0,5% dels fons de cobertura Naya Capital (1,18%), Adelphi Capital (0,93%), PSquared Asset Management (0,51%), Citadel Europe (0,62%), Millennium International Management (0,55%) i Banc BPI (0,59%).

Técnicas va publicar un benefici de 67 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, xifra que pràcticament va romandre constant respecte a l'any anterior. El resultat, segons l'empresa, es va veure afectat per la depreciació del dòlar davant l'euro. Les vendes van créixer durant el mateix període un 14% interanual fins als 2.628.000 d'euros.

En contra de l'aposta dels 'curts', els analistes esperen una revaloració de Técnicas Reunidas durant els propers mesos. Un 56% dels experts seguits per FactSet aconsella 'comprar', enfront del 50% de juny. Entre ells, els analistes d'Alphavalue, Ahorro, Mirabaud i Intermoney. Per la seva banda, el 28% recomana mantenir mentre que el 17% s'inclina per vendre. El preu objectiu del consens és de 37,15 euros, fet que implica un potencial de pujades de gairebé el 30% enfront dels 28,65 euros en què va tancar divendres.

Noticias relacionadas

contador