• A més, la plataformes perforadores d'EUA s'han situat en el seu nivell màxim des de setembre de 2015
  • El barril de Brent cau un 0,5% i se situa per sobre dels 51 dòlars i el barril de WTI cau un 0,96% fins als 48 dòlars

El preu del petroli cau, aquest dilluns, un 1% de mitjana, després d'un increment de la producció dels EUA. Així, la producció als EUA ha crescut fins a 9,1 milions de barrils al dia, des dels 8,5. A més, les plataformes perforadores dels EUA s'han situat en el seu nivell màxim des de setembre del 2015 fins a 631 plataformes.

Així, el barril de Brent, de referència a Europa, cau un 0,5% fins als 51,55 dòlars, mentre que el barril de West Texas, referent als EUA, es deixa un 0,96% fins als 48 dòlars.



L'excedent de cru va ser de 209 milions de barrils i la resta de productes refinats

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha assenyalat que l'augment de la producció posa en risc l'acord aconseguit al novembre i engegat l'1 de gener per reduir la producció en 1,8 milions de barrils diaris, en un esforç per recolzar els preus.

En el seu informe mensual, l'OPEP informa també que el seu principal productor, Aràbia Saudi, va incrementar el bombament al febrer en 263.000 barrils per dia (bpd), fins als 10 milions de bpd, després d'haver realitzat al gener una retallada major als pactes per assegurar un fort compliment inicial.

El cartell assenyala en l'informe que els inventaris petroliers en nacions industrialitzades van créixer al gener per situar-se en 278 milions de barrils per sobre de la mitjana a cinc anys. D'aquesta xifra, l'excedent de cru va ser de 209 milions de barrils i la resta de productes refinats.

Noticias relacionadas

contador