• Aquest dimarts es coneixen les dades d'inventaris de l'American Petroleum Institute

El petroli puja amb força aquest dimarts (barril Brent: +1,33%. $69,56; Barril WT: +1,34%. $64,27) enmig de la relaxació de la tensió comercial entre la Xina i els Estats Units. El president xinès, Xi Jinping, ha estès la mà als Estats Units en línia amb el que va fer Donald Trump aquest cap de setmana via Twitter. Els dos aposten perquè s'arribarà a un acord comercial i això tranquil·litza els mercats.

El cru segueix així amb les pujades després de les alces del 2% que es van veure aquest dilluns. "Els preus del cru van pujar amb força dilluns impulsats per un dòlar nord-americà més feble i per l'alleujament a les preocupacions de la guerra comercial, cosa que va tornar a despertar la gana dels inversors", assenyala el banc ANZ, segons recull Reuters.

William O'Loughlin, analista de Rivkin Securities a Austràlia, apunta que els preus del West Texas es mantenen al bell mig del rang de 60-65 dòlars per barril que es manté des de gener d'aquest any. "Els inventaris de petroli dels Estats Units han estat pujant durant els últims dos mesos, però les dades publicades la setmana passada van mostrar una caiguda inesperada. Les dades d'aquesta setmana poden ser crucials per determinar la direcció del West Texas", va afegir.

L'American Petroleum Institute publicarà les dades d'emmagatzematge de petroli aquest dimarts mentre que els de l'Administració d'Informació d'Energia dels Estats Units es coneixeran dimecres.

Els mercats de petroli, en general, s'han vist recolzats per una demanda saludable i una restricció de l'oferta liderada per l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP).

No obstant això, la creixent producció de cru dels Estats Units, que ha augmentat en un quart des de mitjans de 2016, fins a 10.460.000 de barrils per dia (bpd), amenaça amb soscavar els esforços de l'OPEP per estrènyer el mercat i apuntalar els preus.

A finals de l'any passat, els Estats Units va superar el principal exportador, Aràbia Saudita, com el segon major productor mundial de cru. Només Rússia extreu més cru, amb gairebé 11 milions de bpd.

Noticias relacionadas

contador