• La retallada de la producció per part dels països de l'OPEP acaba el proper mes de març
  • Per la seva banda, el barril de West Texas, de referència als EUA, cotitza als 53,8 dòlars

El petroli cotitza amb pujades, en el cas del barril de Brent, de referència a Europa. D'aquesta manera, el barril es manté per sobre dels 60 dòlars i ha arribat a tocar els 60,89 dòlars, un preu més alt que al quealva arribar divendres passat, quan va tocar màxims des de juliol de 2015. Així, el Brent puja un 0,22% fins als 60,57 dòlars.

Aquestes pujades es deuen per les expectatives que es prolongui la retallada de la producció liderat per l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), que acabarà el proper mes de març. No obstant això, les creixents exportacions de l'Iraq van mantenir a ratlla els preus.

D'altra banda, els futurs del cru de West Texas, de referència als EUA, han començat amb pujades, però s'han capgirat i cauen lleugerament als 53,8 dòlars, però ha arribat a tocar els 54,06 dòlars el barril. Els màxims anuals del WTI estan als 55,24 dòlars.

Els analistes assenyalen que el compliment de les restriccions de la producció i les paraules del príncep hereu de l'Aràbia Saudita, que ha suggerit que aquest acord hauria d'estendre, han augmentat les pujades en el petroli, tal com ha assenyalat en Reuters. Cal recordar que l'OPEP i Rússia, a més d'altres nou productors, van acordar retallar a prop d'1,8 milions de barrils per dia (bpd) per desfer-se un excés d'oferta.

El pacte s'estén fins a març de 2018, però l'Aràbia Saudita i Rússia, que lideren l'esforç, han expressat el seu suport per estendre l'acord. L'OPEP té previst reunir-se oficialment a la seva seu a Viena, Àustria, el 30 de novembre.

Noticias relacionadas

contador