• El Brent va arribar a tocar els 61 dòlars, màxims des de juliol de 2015
  • El preu va pujar per una possible ampliació de la retallada de producció
cbpetroleobajista1

El petroli corregeix lleugerament després de marcar màxims anuals als 61 dòlars en el cas del barril de Brent, de referència a Europa. Aquest dimarts, cau mínimament, però es manté a prop d'aquest nivell (60,8 dòlars). En el cas del West Texas, de referència als EUA, les caigudes són similars, cosa que fa que se situï per sobre dels 54 dòlars, lluny dels 55,24 dòlars, el seu màxim anual.

Els preus del petroli es mantenen estables, recolzats per un mercat cada vegada més ajustat a causa dels esforços continus liderats per l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) per prolongar la retallada de producció i la perspectiva d'un augment en la producció d'esquist d'Estats Units es va reduir.

Malgrat l'optimisme generalitzat del mercat, alguns analistes es van mostrar cautelosos després de diversos dies dominats per fortes alces de preus.

"La producció d'esquist dels Estats Units podria contenir els preus a mitjà i llarg termini", assenyala a la CNBC Shane Chanel, assessor d'accions i derivats de ASR Wealth Advisers. També hi ha indicadors de gràfics tècnics que mereixen precaució, assenyalen alguns analistes.

"Els índexs de força relativa (RSI) als dos contractes estan a nivells de sobrecompra. Això podria deixar el petroli vulnerable a correccions a curt termini més baixes", apunta Jeffrey Halley, analista sènior de mercat de la corredora OANDA.

Un RSI és un indicador d'impuls comercial en el qual es veu que un valor de més de 70 punts està sobrecomprat. L'actual RSI de Brent està als 70,12 punts.

El mercat alcista ha estat impulsat per un esforç liderat per l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i Rússia per contenir al voltant d'1,8 milions de barrils per dia (bpd) a la producció de petroli per endurir els mercats i sostenir els preus.

El pacte s'estén fins a març de 2018, però l'Aràbia Saudita i Rússia han expressat el seu suport per estendre l'acord. L'OPEP té previst reunir-se oficialment a la seva seu a Viena, Àustria, el 30 de novembre.

"La por a l'excés d'oferta podria fàcilment convertir-se en un temor a una escassetat d'oferta si els inventaris continuen declinant com ho han estat i la demanda continua creixent", apunta William O'Loughlin, analista d'inversions de Rivkin Securities.

Noticias relacionadas

contador