• El preu del petroli es deixa un 0,4% de mitjana
  • Els inventaris de cru dels EUA van pujar en 4,6 milions de barrils i la producció ha pujat a 9.510.000 per dia
cbvenezuelapetroleo

El petroli cotitza amb caigudes del 0,4% de mitjana a l'espera de la reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) aquest divendres a Viena. Així, el preu del barril del Brent, referent a Europa, cotitza amb caigudes del 0,3% fins als 56,12 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referent als EUA, cau un 0,5% fins als 50,44 dòlars.

Dimarts passat, el petroli va marcar màxims de cinc mesos després de les declaracions de ministre de Petroli de l'Iraq, Jabbar al-Luaibi, durant la qual afirmava que l'Iraq i altres països de l'OPEP creuen oportú reduir la producció de cru un 1% més del pactat per reequilibrar el mercat, mentre altres membres del cartell també demanen estendre les retallades fins a finals de 2018.

Aquest dijous, el cru s'està veient afectat per la publicació dels inventaris dels EUA durant la sessió de dimecres i per l'augment de la producció. A més, el dòlar més fort pesa sobre el Brent, tal com assenyalen els analistes recollits per CNBC.

Els inventaris de cru comercial nord-americà van pujar per tercera setmana consecutiva i han crescut en 4,6 milions de barrils durant la setmana que va finalitzar el 15 de setembre, fins als 472.830.000 de barrils. Mentrestant, la producció de petroli nord-americà s'ha recuperat en gran mesura de les aturades després de l'huracà Harvey, que actualment se situa als 9.510.000 de barrils diaris (bpd), enfront dels 8.780.000 bpd immediatament després de la tempesta.

Però la demanda de petroli cru nord-americà podria accelerar-se, si els membres de l'OPEP s'estenguessin una retallada de producció encaminat a endurir els subministraments i pujar els preus.

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) es reunirà divendres a Viena per discutir l'ampliació de l'acord del tall de producció amb els productors de petroli no OPEP que ha estat en vigor des del gener i que acabaria al final de març de 2018.

L'OPEP i alguns països no membres de l'OPEP es van comprometre a retallar la producció en 1,8 milions de barrils diaris des de gener, per tal de reforçar el mercat i mantenir els preus. Però a causa de l'exempció dels membres de l'OPEP, Líbia i Nigèria de tallar i la manca de compliment d'altres, els mercats de petroli segueixen sent àmpliament subministrats, cosa que provoca cridats a retallades més estrictes o esteses.

Noticias relacionadas

contador