• En l'actualitat, els EUA compta amb 516.300.000 de barrils
  • El preu del barril West Texas cau un 0,3% però se situa per sobre dels 51 dòlars

El preu del petroli cau, de manera moderada, tot i la informació que els inventaris de cru als EUA han caigut més del que s'esperava. Durant l'última setmana, el nombre de barrils s'ha reduït en 4,4 milions fins als 516.300.000 de barrils, segons l'Administració d'Informació d'Energia dels EUA (EIA). Els analistes esperaven que la caiguda fos de 2,4 milions de barrils.

Així, el barril de West Texas, de referència als EUA, cau un 0,3% fins als 51,30 dòlars i el de Brent, referència a Europa, baixa un 0,3% fins als 53,99 dòlars, després de cotitzar anteriorment amb guanys moderats.

Aquest dijous comença la reunió dels països membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli a Viena

D'altra banda, segons les dades de l'Institut Americà de Petroli, els inventaris van caure en 1,5 milions de barrils fins als 521.900.000, mentre que l'esperat era una caiguda de 2,4 milions.

A més, els inventaris de gasolina han caigut en 787.000 barrils, una mica menys del que s’esperava pels analistes de Reuters, que situaven la xifra en una caiguda d’1,2 milions de barrils. Els inventaris de destil·lats, que inclouen dièsel i combustible per a la calefacció, es van reduir en 485.000 barrils, enfront dels 743.000 esperats, segons l'AIA.

REUNIÓ DE L'OPEP

Aquest dijous comença la reunió dels països membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli a Viena per discutir si amplien l'acord de retallar la producció en 1,8 milions fins al març del 2018. Aquest acord es va signar el passat mes de novembre i va entrar en vigor l'1 de gener de 2017. "Podria ser tres, sis o nou mesos", segons la Iranian Students’ News Agency citant el ministre d'Energia de l'Iran, Bijan Zanganeh.

La cita ha generat una gran expectació al voltant d'aquesta trobada en què, si es compleix el que pretenen l’Aràbia Saudita i Rússia, s'estendrà la retallada de la producció (que se situa actualment en 1,2 milions de barrils diaris per part del càrtel més altres 600.000 pel costat dels productors "no-OPEP ') fins a març de l'any vinent.

Des que va arrencar maig, el petroli està cotitzant aquesta possibilitat ja que, al marge que l'Aràbia Saudita i Rússia es pronunciessin a favor d'estendre les retallades dilluns passat, la veritat és que el consens de mercat sembla que no veu altra opció possible per l'OPEP si vol que els preus tendeixin a estabilitzar-se, cosa que no ha aconseguit per ara davant l'increment de la producció per part dels 'frackers' americans.

Noticias relacionadas

contador