• L'aliança amb Pizza Hut ha motivat que diversos fons en comprin accions
  • I.G. Investment Management ha declarat recentment el 3% del capital
ep pablo juantegui telepizza
TELEPIZZA

Moviment destacat del fons nord-americà KKR al capital de Telepizza. El gestor d'actius ha comprat un 6% del capital del venedor de pizzes i ha assolit una participació del 26,318%.

  • 4,700€
  • 0,00%

Anteriorment, KKR ja era el màxim accionista de Telepizza amb una presència en el capital del 20,243%. En concret, el fons controla un paquet de 26,5 milions d'accions (26.507.205), valorat a preus de mercat (5,89 euros per títol) en 156 milions d'euros.

Després d'aquesta operació, KKR es consolida com el primer accionista de Telepizza, que ha anunciat recentment un acord estratègic amb Pizza Hut. No és el primer moviment destacat en el capital després d'aquest acord, ja que la companyia canadenca I.G. Investment Management hi va aflorar recentment una participació del 3,21%.

A més d'aquests dos accionistes, diversos fons i gestors d'actius són presents en Telepizza. És el cas d’Alliance Bernstein (4,5%), la gestora espanyola Bestinver (3,2%), el fons Axxion (3,1%), Citadel (1,9%), Citigroup (3,8%), Fidelity (3,2%), Highclere (3%), Invesco (5%) i Santander Small Caps (3%).

ALIANÇA AMB PIZZA HUT

Després de l'acord amb Pizza Hut, Telepizza duplicarà també les seves vendes, fins als 1.100 milions d'euros anuals, alhora que ampliarà la seva presència en 37 països amb més de 500 milions de consumidors potencials després d'aquesta aliança.

Pizza Hut i Grup Telepizza han constituït una aliança estratègica i un acord de màster franquícia per accelerar el seu creixement a Amèrica Llatina (excloent-ne Brasil), el Carib, Espanya, Andorra, Portugal i Suïssa.

Telepizza es convertirà en el major màster franquiciat de Pizza Hut del món per nombre d'establiments. Així, la companyia espanyola obrirà almenys 1.300 nous establiments durant els propers 10 anys, i 2.550 en total en 20 anys en totes les regions que cobreix l'aliança.

Noticias relacionadas

contador