• El preu del barril de WTI cau un 0,2% i el de Brent, un 0,1%
  • La producció de cru dels Estats Units ha augmentat a 9,24 milions de barrils per dia (bpd)
cbpetroleo8163g

El preu del cru cau lleugerament. D'una banda, els EUA augmenta la seva producció, mentre que la Xina i els països membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli intenten reduir-la per mantenir els preus. Així, aquest dilluns el barril West Texas, de referència als EUA, cau un 0,2% de mitjana fins per damunt, lleugerament dels 53 dòlars, i el barril de Brent cau un 0,1% fins a fregar els 56 dòlars.

Els EUA està jugant un paper important en el camí de restablir la producció del cru. El país nord-americà augmenta la seva producció gràcies a noves formes d'extracció de petroli, a més, cal afegir que ha començat a exportar cru i derivats a causa de la seva alta producció que cobria les seves necessitats.

La producció de
cru dels Estats Units ha augmentat a 9,24 milions de barrils per dia (bpd)

"Els senyals d'un mercat creixent estan començant a desaparèixer. Líbia, les tensions geopolítiques i països bombardejant constantment són les principals causes. Si jo fos de l'OPEP estaria preocupat", assenyala la CNBC Matt Stanley, corredor de combustible en Freight Investor Services (FIS) a Dubai.

Les tensions geopolítiques tenen diversos punts oberts com ara la relació dels EUA i Corea del Nord malgrat el fracàs del llançament d'un míssil balístic. D'altra banda, a Líbia, els combats entre faccions rivals ha reduït la producció de petroli.

En un altre àmbit, els perforadores dels Estats Units van afegir plataformes durant l'última setmana, la qual cosa fa 13 setmanes a l'alça.

Per l’altra banda, l'augment de la producció nord-americana està soscavant els intents de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i altres productors de petroli més importants de frenar la producció i sostenir una recuperació dels preus en un mercat en el qual hi ha hagut un subministrament excessiu des de mitjan de 2014.

La producció de cru dels Estats Units ha augmentat a 9,24 milions de barrils per dia (bpd), segons les últimes dades de l'Administració d'Informació d'Energia (AEI), per això és el tercer major productor del món després de Rússia i Aràbia Saudita.

L'augment de la producció ha aconseguit contrarestar les xifres que mostren el creixement econòmic del primer trimestre del 6,9% a la Xina. A més, Iran va agregar combustible a l'esperança que l'OPEP i els productors de petroli no OPEP podrien estendre les seves retallades de producció més enllà de l'acord inicial de sis mesos. Qualsevol ampliació de la retallada de la producció podria ajudar a equilibrar els preus.

Noticias relacionadas

contador