• Ha venut un paquet de 9.308.940 títols per 30.250.000 d'euros
  • A finals de maig, les accions del grup es van disparar un 20% en dues sessions

Cartera Industrial REA ha venut el 7% del capital de Tubacex a 3,25 euros per acció, mitjançant una col·locació entre inversors qualificats nacionals i internacionals duta a terme per Fidentiis. REA ha venut un paquet de 9.300.000 de títols de Tubacex per 30.250.000 d'euros. Les accions de Tubacex han baixat un 0,89%, fins a 3,35 euros.

  • 3,28€
  • -0,46%

La col·locació s'ha dut a terme mitjançant un procediment conegut com "col·locació accelerada". Segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), REA controlava fins al moment el 7% del capital de Tubacex, de manera que amb aquesta operació surt del capital del grup basc.

Cartera Industrial REA es defineix com una "societat cotitzada dedicada a la presa de participacions minoritàries -generalment per sobre del 5%- en companyies industrials o del sector serveis". Fins al moment, controlava participacions en Papeles y Cartones de Europa (Europac), Mecalux i Tubacex.

Per la seva banda, el màxim accionista de Tubacex és l'empresari José María Aristrain de la Cruz, que controla el 11% del capital. A més, la gestora AZ Valor en controla una participació del 3%, el fons Ecofin Limited, el 4,93%, EDM Gestió, un 3% i la societat Itzarri, un altre 3,2%.

Les accions de Tubacex acumulen una pujada superior al 11% durant els últims tres mesos i propera al 50% durant els últims dotze mesos. A finals de maig, es va disparar un 20% en dues sessions després d'anunciar un important contracte a l'Iran.

El Grup Tubacex, líder en el subministrament de solucions tubulars (tubs i accessoris) d'acer inoxidable i altes aliatges amb seu a Àlaba, disposa de plantes de producció a Espanya, Àustria, Itàlia, Estats Units, Índia i Tailàndia, així com centres de serveis a tot el món i presència comercial en 38 països.

Noticias relacionadas

contador