• Controla 322.340.000 d'accions i es converteix en el tercer accionista més gran
  • També ha aconseguit recentment el 5% del capital de Repsol
ep ignacio galan presidenteiberdrola
IBERDROLA.

L'entitat nord-americana BlackRock, el major gestor d'actius a nivell mundial, s'ha convertit en el tercer màxim accionista d'Iberdrola després d'elevar la seva participació a l'energètica fins al 5% des de l'anterior 3%.

  • 11,50€
  • -0,99%

Segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), BlackRock s'ha comprat gairebé un 2% del capital d'Iberdrola, per controlar el 5,006%, des de la participació del 3,023% que hi posseïa.

En concret, la major gestora de fons del món posseeix, de manera indirecta i a través de diferents instruments financers, un total de 322.340.000 de títols de l'energètica, que als actuals preus de mercat tenen un valor de més de 1.960 milions d'euros.

D'aquesta manera, BlackRock es converteix en el tercer principal accionista d'Iberdrola, tan sols per darrere de Qatar Investment, que posseeix un 8,5% del capital de l'energètica, i Capital Research, que en compta amb el 5,11%.

La cambra principal accionista d'Iberdrola és Norges Bank, el fons sobirà noruec, que fa uns dies va anunciar que havia elevat la seva presència al capital de la companyia fins al 3%.

BlackRock també va apostar recentment per una altra de les companyies energètiques de l'IBEX 35, Repsol, en la qual va augmentar la seva participació fins al 5%, erigint-se en el seu tercer màxim accionista, tan sols per darrere de Caixabank, que compta amb una participació del 9,6 %, i de Sacyr (8%).

La gestora de fons nord-americà està també present en el capital d'altres empreses de l'IBEX, com Telefónica, en què posseeix una participació de més del 6%, REE (3,1%) i Enagás (3,2%), entre d'altres.

Així mateix, BlackRock també va elevar a finals de gener la seva presència en el capital de Dia, superant el 3%, que controla de forma directa amb l’1,82%, mentre que compta amb l’1,19% a través d'instruments financers.

Noticias relacionadas

contador