• En concret, Arrowgrass controla 25.850.000 de CFDs sobre Liberbank.
  • És el tercer fons amb domicili a les Illes Caiman que entra al banc asturià
liberbank manuel menendez
BOLSAMANIA

Liberbank té un nou accionista amb seu a les Illes Caiman. Es tracta del fons Arrowgrass Master Fund, que al seu torn està controlat per Arrowgrass Capital, amb seu a Londres.

  • 0,28€
  • 1,72%

Segons ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Arrowgrass controla el 2,778% del capital de Liberbank a través d'un instrument financer derivat denominat Contracte Per Diferència (CFD). En concret, Arrowgrass controla 25.850.000 de CFDs sobre Liberbank.

L'entrada d’Arrowgrass al capital de Liberbank, fundat per la fusió de les caixes d'estalvis d'Astúries, Cantàbria i Extremadura, es produeix precisament després que aquestes tres entitats venguessin al mercat el 19% del capital per finançar la seva participació en la ampliació de capital que ha realitzat el banc per valor de 500 milions d'euros.

Aquestes tres caixes van vendre un paquet de 181 milions d'accions de Liberbank a 0,67 euros per títol, en una operació que els va aportar 121.500.000 d'euros. Amb aquests diners, van finançar la seva participació en l'ampliació i ara controlen el 24% del capital en el cas de la fundació de Caixa d'Astúries, el 3,3% en el cas de la Caixa de Santander i Cantàbria i el 4,7% en el cas de Caixa d'Extremadura.

Aquest 19% del capital va ser comprat per diversos fons d'inversió i especulatius, alguns dels quals han declarat a la CNMV les seves participacions durant els últims dies. Per exemple, Double Black Diamond Offshore en controla l’1,29%, Lansdowne Partners, l’1,07% i Wellington Management, el 4,15%. A més, Oceanwood Capital ha elevat la seva presència en el capital des del 12% fins a prop del 16%.

Noticias relacionadas

contador