• El barril de West Texas puja a prop de l'1% en el seu assalt dels 69 dòlars
  • Després del tancament de mercat, serà el torn dels comptes d'Amazon
cbwall street1

Compres a Wall Street, més destacades en el cas del Nasdaq (+1%) i que són liderades per les fortes pujades de Facebook després dels seus resultats. Els inversors es troben també a l'espera dels comptes d'Amazon (després del tancament de mercat). El Dow Jones avança un 0,3% i l'S&P 500 un 0,4%.

  • 37.775,38
  • -

Facebook vola un 8% després de presentar els seus resultats del primer trimestre del 2018. El gegant tecnològic va publicar ahir a la nit un benefici per acció (BPA) durant el primer trimestre de l'1,69 dòlars i una pujada del 49% dels seus ingressos, fins als 11.970 milions de dòlars. Tots dos van superar les estimacions del consens. El benefici net es va disparar un 63%, fins als 4.988 milions de dòlars.

Aquest dijous, arriba el torn d'Amazon (+1%). El gegant del comerç electrònic presentarà els seus comptes després del tancament i després de revalorar-se un 60% durant els últims 12 mesos. El consens de mercat anticipa un benefici per acció (BPA) d'1,25 dòlars, per sota dels 1,48 dòlars del primer trimestre del 2017. I els ingressos se situaran en gairebé 50.000 milions de dòlars, molt per sobre dels 35.710 milions del primer trimestre de 2017.

Altres empreses que registren forts guanys són la companyia de xips Advanced Micro Devices (AMD), que puja un 11%, i la cadena de restaurants Chipotle Mexican Grill, que avança un 15%.

A més d'Amazon, altres grans tecnològiques com Intel i Microsoft publicaran les seves xifres després del tancament de mercat. Tots dos valors lideren els guanys al Dow Jones.

REUNIÓ DEL BANC CENTRAL EUROPEU

A nivell monetari, l'euro s'aprecia un 0,3% respecte al dòlar, fins als 1,2195 dòlars, després que hagi finalitzat la reunió del Banc Central Europeu (BCE). Les decisions de l'entitat no modifiquen res del que ja s'ha anunciat al març. Mantenen els tipus intactes i no donen cap pista de la fi del programa de compres del regulador.

Draghi ha considerat "transitòria" la debilitat mostrada per les últimes dades econòmiques a la zona euro i al mateix temps ha demanat "paciència" per calibrar l'evolució de la inflació. En la seva opinió, el creixement econòmic continuarà sent "sòlid" durant els pròxims trimestres.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A nivell econòmic, les peticions inicials de desocupació han baixat fins a les 209.000 persones des de les 233.000, per sota de les 230.000 esperades. I les peticions contínues s'han situat per sota d'1,85 milions, xifra que indica la fortalesa actual del mercat laboral nord-americà.

A més, les comandes de béns duradors de març han repuntat un 2,6%, per sobre de l'1,6% previst. No obstant això, excloent-ne la partida de transports, les comandes es van mantenir plans, per sota de la pujada esperada del 0,5%.

Al mercat de matèries primeres, el preu del petroli West Texas avança un 0,5%, fins als 68,40 dòlars; i el cru Brent puja un 1%, fins als 74,76 dòlars.

Al mercat de deute, després de marcar màxims des de desembre de 2013 per sobre del 3%, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es redueix fins al 2,994%. A més, la rendibilitat del bo a 2 anys també cau lleugerament fins al 2,48%, després de superar el 2,5% durant les passades sessions.

Els inversors segueixen amb atenció l'aplanament de la corba de tipus als EUA, ja que les últimes recessions han estat precedides per una inversió de la corba de rendiments entre els bons a 2 i 10 anys.

Noticias relacionadas

contador