New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Suaus guanys a Wall Street després de la històrica cimera entre Donald Trump i Kim Jong-un que va tenir lloc a Singapur. El resultat de la reunió va ser la signatura d'un "règim de pau" a la península de Corea i la millora de les relacions entre els Estats Units i Corea del Nord.

  • 39.807,37
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són General Electric (+0,5%), Caterpillar (+0,32%) i Boeing (+0,23%). Per la seva banda, els pitjors valors abans de l'obertura han estat Microsoft (-0,05%) i Exxon Mobil (-0,34%).

Donald Trump i Kim Jong-un es van reunir en una cimera històrica per signar "un règim de pau"

Donald Trump s'ha mostrat pletòric després de les converses amb el líder nord-coreà i ha assegurat que les negociacions van en una bona direcció perquè Kim Jong-un vol arribar a un acord "tant o més que jo".

De fet, preguntat sobre la relació entre els dos, el president nord-americà ha afirmat que espera acudir a Pyonyang en el futur, així com convidarà el seu homòleg a la Casa Blanca més endavant.

L’"ampli acord" signat entre els dos passa pel desmantellament de l'activitat nuclear de la península. En aquest sentit, Trump ha certificat a la premsa que Corea del Nord "ja està destruint els seus principals centres de proves nuclears", encara que ha assenyalat que de moment no té previst reduir el nombre de militars que formen l'altra banda de la frontera.

En política monetària, està previst que entre avui i demà tingui lloc la reunió de la Reserva Federal (Fed). S'espera que tingui lloc l'anunci d'una nova pujada de tipus. A més, avui s'anunciarà l'IPC de maig.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau i es ressent del lleu optimisme que s'ha apoderat als mercats davant la relaxació de les tensions geopolítiques entre dues potències nuclears com els EUA i Corea del Nord. El barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,17% fins als 65,99 dòlars. Un descens cautelós, a l'espera de l’imminent reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

EUROPA COTITZA MIXTA I ÀSIA TANCA EN VERD

El Vell Continent cotitza amb signe mixt aquest dimarts a tres dels seus principals índexs borsaris (IBEX-35 +0,40%, CAC 40 -0,21%, DAX 30 -0,05%, FTSE 100 -0,26% i PSI 20 +0,43%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX es va desmarcar de la resta d'Europa ahir i va seguir l’estela de l'índex italià, l'FTSE MIB, que va acabar la sessió amb alces superiors al 3%.

Pel que fa a l'agenda de la jornada, cal destacar que la taxa d'atur al Regne Unit s'ha mantingut al 4,2% a l'abril. Per la seva banda, la confiança alemanya (ZEW) a la Zona Euro ha caigut fins a nivells de 2016. Finalment, a mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,05% respecte al dòlar, fins als 1,179.

Les borses asiàtiques han tancat la sessió de dimarts en verd després de la històrica cimera de Singapur. Al Japó, el Nikkei 225 ha rubricat la jornada amb pujades del 0,33% malgrat una nova devaluació del ien. Per la seva banda, el Kospi sud-coreà ha tancat pràcticament pla (-0,05%), amb els seus principals exportadors experimentant una elevada volatilitat.

A Sydney, l'S&P/ASX200 ha finalitzat la jornada amb lleugeres pujades del 0,15%, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong ho ha fet un 0,36%, els dos amb el sector energètic i de serveis liderant els guanys. A més, també a la Xina, el compost de Xangai també ha tancat en verd (+0,46%).

Noticias relacionadas

contador