• Les retallades de producció de l'OPEP no redueixen els inventaris de cru als EUA
  • Les petrolieres es queden sense potencial alcista en borsa, afirma Carax AlphaValue

El preu del petroli manté la cotització en un rang lateral el present exercici 2017, mentre els experts de Carax AlphaValue comencen a observar la "gran discrepància que existeix en el si de l'OPEP quan d'una banda intenten retallar l'oferta però per l'altra, augmenten els inventaris".

  • -
  • -

Els experts afegeixen que "a aquests nivells de 55 dòlars per barril, no sembla que aquest escenari sigui probable. De fet, el preu del cru s'ha mantingut sense variacions des de principi d'any".

Carax destaca la relació oposada que mantenen preus de cru i inventaris i la fortísima acumulació de reserves al llarg dels últims dos anys. En aquests moments, els inventaris de cru als EUA han repuntat fins als 9 milions de barrils, "tres vegades més que la xifra habitual".

"La relació entre els preus i els inventaris distorsiona el famós debat que calen grans quantitats de petroli mentre es recolzen en l'excusa que el pitjor hauria quedat enrere. Si la tendència continua, els esforços 'confirmats' per retallar l'oferta hauran quedat, una vegada més, en paper mullat", consideren els analistes.

Respecte la caiguda a borsa de les petrolieres europees les primeres setmanes del 2017, Carax ho explica per "les expectatives que existien entorn la recuperació definitiva dels beneficis del sector". Però, d'acord amb la seva opinió, "la realitat ha demostrat que aquests beneficis no han estat els esperats".

A més, aquesta companyia comenta que la valoració del sector petrolier europeu està molt ajustada, en oferir només un 3% de potencial alcista. Únicament Statoil i BP mereixen la seva atenció.

Noticias relacionadas

contador