• Les principals monedes digitals es desplomen fins a gairebé un 20%
cbcriptodivisas

El Banc Central de la Xina, que ha prohibit aquest dilluns a les empreses i individus del país realitzar col·locacions de monedes digitals, anomenades ICOs (Initial Coin Offerings), ha provocat una forta correcció en les criptodivisas de fins al 19% en el cas de l’ether.

L'interès per les ICOs mostrat per inversors de tot el món per finançar el desenvolupament de noves startups i projectes de tota mena ha sofert una garrotada aquest dilluns després que el Banc Central de la Xina, després d'una investigació, hagi comunicat que penalitzarà estrictament la venda de monedes digitals i perseguirà possibles irregularitats en operacions ja finalitzades. A més, qui hagi venut aquest tipus de moneda digital al públic haurà de tornar els fons. Per tant, les plataformes d'intercanvi no podran canviar monedes procedents de ICOs i els bancs tampoc podran participar-hi, ja que les autoritats consideren que aquestes "han pertorbat seriosament l'ordre econòmic i financer".

La Xina ha anunciat la prohibició immediata de les inversions basades en ICO

Es tracta d'una dràstica mesura contra el 'boom' d'aquestes operacions que havien captat 1.600 milions de dòlars durant l'últim any. El seu funcionament consisteix en l'adquisició de 'tokens' o divises creades per una companyia en lloc d'accions. Basades en la tecnologia 'blockchain', s'han convertit en una forma ràpida de recaptar grans sumes de diners amb poca o cap supervisió reguladora.

Segons apunta Reuters, els bancs centrals tenen por de l'expansió d'aquestes divises digitals descentralitzades, ja que amenacen amb el final del monopoli que aquests exerceixen sobre l'emissió de diners. De fet, el supervisor dels Estats Units, SEC, també ha alertat sobre el risc d'aquestes operacions, si bé encara no les ha prohibit.

D'aquesta manera, la decisió del Banc Central de la Xina ha provocat una caiguda generalitzada en les principals monedes digitals. El bitcoin cau un 11,42% fins als 4.113 dòlars, l’ethereum es desploma gairebé un 19% fins als 284 dòlars i el litecoin també es deixa més d'un 17,92% en el seu canvi contra 'el bitllet verd'.

El mercat de les monedes digitals està experimentant la major onada de vendes des del passat 15 de juliol, després que el preu del bitcoin superés la marca dels 5.000 dòlars aquest dissabte, el preu que molts analistes fixaven com a meta a finals d'any.

Noticias relacionadas

contador