• Les últimes referències de l'API mostren una caiguda als inventaris de cru nord-americans de 7,4 milions de barrils
  • Persisteixen els dubtes entorn al compliment de la retallada de la producció per part de l'OPEP

El preu del cru s'estabilitza aquest dijous (barril Brent: -0,16%. 56,30 dòlars. Barril West Texas: -0,17%. 53,17 dòlars). Les últimes dades de reserves setmanals de petroli de l'Institut Americà de Petroli (API) mostren una caiguda en els inventaris de cru nord-americans de 7,4 milions de barrils en la setmana que va acabar el 30 de desembre. Això, enfront de la caiguda 1,7 milions de barrils que esperava el consens. Aquesta referència compensa la 'tensió' que existeix al mercat davant la possibilitat que els països productors no compleixin amb la retallada de producció promès.

Els acords aconseguits a finals de novembre -entre els membres de l'OPEP- i a principis de desembre -amb els països que no formen part del càrtel- generen molts dubtes en uns inversors que sospiten que l'OPEP no podrà retallar la producció tant com va prometre (en 1,2 milions de barrils diaris, fins als 32,5 milions de barrils al dia).

L'OPEP té un "llarg historial d'incompliment" i hi ha molts dubtes sobre si, en aquesta ocasió, durà a terme els pactes

"Encara existeixen molts dubtes sobre si l'OPEP, amb un llarg historial d'incompliment, realment seguirà (amb les retallades). Molt pocs enquestats esperen un compliment complet dels pactes", va dir el dijous la signatura asiàtica Singapore Exchange, fent referència als resultats d'una enquesta realitzada per ells, informa Reuters.

"Tres quartes parts dels enquestats veuen els preus del cru, de mitjana, dins de l'actual inteval de 50-60 dòlars per al conjunt de 2017", va afegir la signatura.

Per la seva banda, els analistes del banc nord-americà Goldman Sachs van dir que, fins i tot si l'OPEP reduís la producció, tal com ha promès, solament esperen una pujada "moderada" en els preus. El banc nord-americà preveu que el barril Brent abast els 59 dòlars a mitjan 2017.

En un signe de la voluntat pel compliment amb les retallades, el principal productor de l'OPEP, Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), ha programat el manteniment de la producció en els camps petroliers per a març i abril, encara que no ha especificat quant podrien caure les exportacions, afegeix l'agència.

Noticias relacionadas

contador