ep petroleo 20170609184303
PIXABAY

El petroli cau al voltant d'un 0,5% aquest dilluns (barril Brent: $76,17; Barril WT: $65,50) arrossegat per l'increment de la producció russa i l'augment de l'activitat de perforació als Estats Units, que va aconseguir el seu nivell més alt en més de tres anys.

Els inversors segueixen pendents d'aquest increment en la producció dels països de fora de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), començant pels Estats Units. No obstant això, també estan cautelosos de cara al que els propis membres de l'OPEP puguin decidir durant la reunió del proper divendres.

JP Morgan és baixista pel que fa a les perspectives del preu del petroli per a la segona meitat de l'any

Hi ha indicis que els grans productors pertanyents al càrtel podrien optar per veure les seves polítiques contenir la producció de cara a aquestes sancions que els Estats Units planeja imposar a l'Iran i que limitarien la seva producció. També hi ha indicis que Rússia podria deslligar-se del pacte amb l'OPEP per reduir la producció.

"S'espera que els fonamentals del petroli es debilitin el 2019 a causa d'un subministrament 'no-OPEP' més forta de l’esperava, però també de la possible alliberament de barrils de l'OPEP, ja que és poc probable que l'acord conjunt entre l’OPEP i els països no membres de l'OPEP es mantingui en vigor , va dir JP Morgan.

El banc va afegir que preveu "que l'oferta fora de l'OPEP augmenti bruscament el 2019, liderada pel creixement del esquist nord-americà, juntament amb Rússia, Brasil, Canadà i Kazakhstan". JP Morgan és baixista pel que fa a les perspectives del preu del petroli per a la segona meitat de l'any.

Mentrestant, l'agència de notícies russa Interfax va informar dissabte que la producció de petroli de Rússia, la més gran del món, havia augmentat a 11,1 milions de barrils per dia a principis de juny, molt per sobre del seu objectiu de producció de menys d’11 milions de barrils al dia com a part de l'acord amb l'OPEP.

L'OPEP, juntament amb alguns productors no pertanyents a l'OPEP, incloent-hi Rússia, va començar a contenir la producció el 2017 per posar fi a un excés d'oferta mundial i apuntalar els preus.

L'OPEP i els seus socis es reuniran el 22 de juny a la seu del càrtel a Viena, Àustria, per discutir sobre la seva política de producció.

Noticias relacionadas

contador