• El barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,63% fins als 75,18 dòlars
cbpetroleocrudo short

El petroli puja aquest dimarts a màxims de 2015 i depassa els 75 dòlars per barril. Un creixement que té lloc davant d'una forta demanda liderada per Àsia i les expectatives d'una retallada en els subministraments.

l barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,63% fins als 75,18 dòlars i encadena així el seu sisè dia consecutiu de pujades tocant màxims de juliol de 2015. Per la seva banda, el West Texas puja un 0,83% fins als 69,20 dòlars el barril. A prop dels màxims de 2015 aconseguits al passat dijous.

Les possibles noves sancions dels Estats Units a l'Iran i la política més restrictiva de l'OPEP, els altres dos puntals del seu creixement

El preu del cru està seguint el full de ruta de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), que el 2017 es va fixar com a objectiu la retallada dels subministraments per buscar apuntalar els preus del petroli. A això se sumen les potencials noves sancions dels Estats Units a l'Iran, que també estan impulsant al cru.

Stephen Innes, cap d'operacions a la corredoria de futurs OANDA ha afirmat davant la 'CNBC' que les noves sancions contra Teheran "podrien impulsar els preus del petroli fins a 5 dòlars per barril". Ara mateix el focus se centra als Estats Units. El país presidit per Donald Trump té fins al 12 de maig per decidir si abandonarà o no l'acord nuclear de l'Iran i tornarà a imposar sancions a l'actualment tercer major productor de l'OPEP.

"Els preus del cru estan ara a nivells més alts en tres anys, cosa que reflecteix les preocupacions actuals sobre les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà, que és la font de gairebé la meitat del subministrament mundial", apunten des del banc ANZ a la 'CNBC'.

Per la seva banda, William O'Loughlin, analista de Rivkin Securities, assegura davant aquest mitjà que "la fortalesa del petroli prové del recent compromís de l'Aràbia Saudita de recuperar els preus de 70 i 80 dòlars el barril, així com uns nivells d'inventari que estan dins del normal". Les retallades de l'OPEP i l'amenaça de les noves sancions coincideixen amb un augment rècord de la demanda d'Àsia, la major regió consumidora de petroli del món.

Noticias relacionadas

contador