• L'augment de les perforacions nord-americanes, una altra de les causes de la caiguda del cru
cbpetroleo2e3

El petroli cau aquest dilluns un 1,7% i s’aferra als 71 dòlars després de l'atac aeri dels Estats Units, Regne Unit i França a Síria i l'increment de les perforacions petrolíferes del país presidit per Donald Trump.

Els preus del cru es ressenten aquest dilluns després dels atacs aeris liderats pels Estats Units sobre Síria que van tenir lloc aquest cap de setmana. Al país de Trump es van unir dos aliats occidentals, França i el Regne Unit, en un atac amb 105 míssils sobre els quals van afirmar eren tres instal·lacions d'armes químiques a Síria, en represàlia per un presumpte atac amb gas verinós que hi va tenir lloc el passat 7 d'abril.

"Els inversors estan preocupats per l'impacte d'un conflicte major a l'Orient Mitjà", apunten els analistes del banc ANZ

El barril de Brent, referència a Europa, cau un 1,6% i s’aferra als 71, 48 dòlars després d'arribar a màxims des de finals de 2014 la setmana passada davant l'escala de les tensions a la regió de Síria i l'amenaça de Trump a la Rússia de Putin. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als Estats Units, cau un 1,5% i intenta no perdre els 66 dòlars.

"Arran de l'atac coordinat a Síria, els preus del petroli han caigut", reconeix Sukrit Vijayakar, director de la consultora energètica Trifecta, en declaracions a 'CNBC'. Per la seva banda, els analistes del banc ANZ afirmen que "els inversors estan preocupats per l'impacte d'un conflicte major a l'Orient Mitjà".

Així mateix, una altra variable de pes en la caiguda del cru és l'augment de les perforacions petrolíferes als Estats Units. La setmana passada, les companyies energètiques nord-americanes van sumar set noves perforadores a la producció de cru, fins a un total de 815 actives al país, màxims històrics de març de 2015.

Noticias relacionadas

contador