• I després de les amenaces llançades per Trump sobre bombardejos a Síria
  • Els inventaris setmanals de cru als EUA han pujat de manera inesperada
cbpetroleo724

El petroli Brent ha marcat un nou màxim anual als 72,75 dòlars, que també és nou màxim des de principis de desembre de 2014, després de l'escalada de la tensió a l'Orient Mitjà. L'Organització Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria (Eurocontrol) ha alertat a les aerolínies de la possibilitat d'atacs aeris contra Síria durant les pròximes 72 hores liderats pels Estats Units, després d'un presumpte atac amb gas verinós el cap de setmana.

Síria no és per si mateixa un país productor de petroli molt significatiu, però la tensió generalitzada a tota la regió no ha trigat a contagiar els preus del cru.

Una última hora llançada per 'CNN' afirma que l'Aràbia Saudita ha interceptat un míssil llançat pels rebels hutíes del Iemen contra la seva capital, Riad.

El petroli West Texas repunta un 1,7%, fins als 66,16 dòlars, molt a prop del seu màxim anual del 26 de març passat situat als 66,65 dòlars. Per la seva banda, el cru Brent avança un 2,5%, fins als 72,81 dòlars, màxims del dia.

La tensió generalitzada a la regió de l'Orient Mitjà no ha trigat a contagiar els preus del cru

Els preus del petroli es van veure recolzats durant les sessions de dilluns i dimarts per l'alleujament de les tensions de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, atenuades encara més després que el president del gegant asiàtic Xi ​​Jinping pronunciés aquest dimarts un discurs conciliador.

Aquest dimecres, a més s'han publicat els inventaris setmanals de cru als EUA, que han pujat de manera inesperada en 3,3 milions de barrils. El mercat anticipava una caiguda de 200.000 barrils, després de la caiguda 4,6 milions de barrils registrada la setmana anterior.

El petroli Brent repunta més d'un 6% durant les últimes cinc sessions de negociació, un 12% a l'últim mes i un 10% des del començament de l'any. Durant els últims dotze mesos, el cru Brent acumula una revaloració del 28%.

Noticias relacionadas

contador