• Les possibles sancions dels EUA a l'Iran, una altra de les claus en el preu del cru
cbpetroleo2e3

El petroli cedeix terreny aquest dilluns i cau més d'un 1% deixant enrere els 74 dòlars. L'increment de plataformes petrolíferes als Estats Units, que apunta a un augment de la seva producció de cru, marca l'actualitat del seu preu en aquests moments.

El barril de Brent, referència a Europa, baixa un 1,21% fins als 73,74 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als Estats Units, perd un 0,97% fins als 67,44 dòlars. Lluny queden els màxims des de juliol de 2015 aconseguits per ambdós la setmana passada, amb el Brent tocant els 75,74 dòlars el barril.

El barril de Brent perd els 74 dòlars i s'allunya dels màxims assolits a la passada setmana

"Els volums són baixos, però la tendència general és positiva i hi ha potencial perquè el mercat pugui tancar més alt avui", assegura Michael McCarthy, de CMC Markets, en declaracions a la 'CNBC'.

"La fortalesa subjacent al mercat del cru és molt impressionant i bona part d'ella es basa en les sancions. A part d'això, hi ha la demanda mundial i si això continua, podríem veure preus més alts", conclou.

Els Estats Units ha sumat cinc noves plataformes petrolíferes durant els últims dies. A l'actualitat, la xifra ascendeix a 825 plataformes actives, el nivell més alt des del març de 2015, segons General Electric. "L'increment de plataformes sol associar-se amb un augment de l'oferta", reconeix Bill O'Grady, de Confluence Investment Management.

"No obstant això, l'augment de les plataformes va ser escàs i aquesta notícia s'ha vist eclipsada per altres com la menor producció d'Angola, la possible fi de l'acord nuclear amb Iran i l'enviament del petroli d'Aràbia Saudita", addueix.

La producció de cru nord-americà s'ha disparat un 25% des de mitjans de 2016 fins als 10.590.000 de barrils diaris que llança actualment. En aquests moments, el país presidit per Donald Trump només té Rússia per davant, amb els seus 11 milions de barrils produïts diàriament. En el cas del Brent, acumula una pujada del 6% aquest mes després de conèixer que els Estats Units podria renovar les sancions sobre l'Iran pel seu programa nuclear.

Noticias relacionadas

contador