• La pujada de la producció de cru i l'augment dels inventaris també van pesar sobre els preus del cru
  • La debilitat dels mercats i la dimissió de Gary Cohn han passat factura al cru
cbpetroleo3 short

El petroli ha augmentat les seves caigudes i cedeix un 1,2% després de cinc jornades consecutives amb pujades. El preu del cru s'ha vist arrossegat per la debilitat dels mercats borsaris després de la dimissió de Gary Cohn, assessor econòmic de Donald Trump. El barril de Brent cotitza lleugerament per sota dels 65 dòlars i el West Texas, per sota dels 62 dòlars el barril.

Aquesta dimissió ha avivat les preocupacions que l'administració de Trump continués amb els aranzels comercials i es posés en marxa una guerra comercial. Així mateix, la pujada de producció de cru i l'augment dels inventaris també han llastrat el preu del cru, tal com assenyalen els analistes.

Gary Cohn, vist com un baluard contra les forces proteccionistes dins el govern, va dir dimarts que hi renunciava, provocant una caiguda de més de l'1% en els futurs de l'índex S&P 500 en la negociació de dimecres.

"La renúncia de Cohn (...) podria fer que els preus del petroli baixin durant la sessió d'avui", va dir Stephen Innes, cap d'operacions d'Àsia-Pacífic en la corredoria de futurs OANDA a Singapur. Un portaveu de Wall Street a la Casa Blanca assenyala que la decisió de Cohn de renunciar es va produir després que perdés una baralla pels plans de Trump de forts aranzels d'importació d'acer i alumini.

Les principals potències, incloent-hi la Unió Europea i la Xina, han advertit que aquests aranzels podrien conduir a accions de represàlia i desencadenar una guerra comercial global, que podria frenar el creixement econòmic i, per extensió, el consum de petroli.

Els operadors van dir que els preus del petroli també es van veure afectats per un augment en els inventaris de petroli cru dels Estats Units. Els inventaris de cru van augmentar en 5.661 milions de barrils durant la setmana fins als 426.880 milions de barrils, van mostrar dimarts les dades de l'American Petroleum Institute.

"Els preus del petroli van aplicar frens, ja que l'optimisme del mercat es basa en els informes petrolífers setmanals de l'API baixista", va dir la corredoria Phillip Futures en una nota.

Noticias relacionadas

contador