• Després d'aconseguir els 67 dòlars, el gràfic apunta als 70 dòlars
  • Els disturbis a Iran estan impulsant al cru en els últims dies

2017 es tancava amb estimacions sobre el preu del cru que oscil·laven entre els 55 i els 60 dòlars de mitjana per 2018, però el bon acompliment del 'or negre' en aquesta arrencada d'any està augmentant l'optimisme entre els inversors.

El petroli protagonitzava aquest dimarts la seva millor estrena d'any des de 2014 i ho feia amb ambdues referències, tant el Brent com el West Texas, per sobre dels 60 dòlars el barril. El Brent està en nivells no vists des de 2015, entorn dels 67 dòlars el barril. Aquest dimecres, tant el West Texas (60,36 dòlars) com el Brent (66,51 dòlars) estan corregint lleument després de les últimes pujades (-0,1%).

En el rerefons de les últimes alces del cru estan les protestes a Iran, on es viuen ja sis jornades consecutives de mobilitzacions. L'incendi d'una refineria a Veneçuela, sense oblidar tots els esforços de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) per mantenir els preus estables, i el fet que aquest any tindrà lloc la major sortida a borsa de la història, la de la petroliera saudita Aramco, i per a això és clau mantenir els preus en la seva part alta, també ajuden en aquest acompliment alcista.

La producció restringida entre els principals productors de petroli i el "major impuls" per mantenir l'estabilitat abans de la tan esperada oferta de Aramco recolzaran els preus aquest any, va dir a 'CNBC' Yoon Chou Chong, responsable de renda variable asiàtica de Natixis Asset Management.

"Hem guanyat gràcies a les exportadores, les tecnològiques... i encara estem contents amb aquest tipus d'inversions. (Però) crec que aquest podria ser l'any de la tornada de les matèries primeres i, entre elles, del petroli", va indicar Chong, al mateix temps que assenyalava a les matèries primeres com la seva principal idea d'inversió en 2018.

"El nivell dels 80 dòlars (no) sembla massa absurd en realitat", va afegir Chong.

El nivell dels 80 dòlars no es veu en el cru des de novembre de 2014. Tant el West Texas com el Brent van superar els 100 dòlars per barril al gener de 2016 a causa de la feble demanda, un dòlar fort i la puixant producció de cru esquist a Estats Units.

Noticias relacionadas

contador