• L’'or negre' s'ha revalorat un 20% durant els últims tres mesos
  • La debilitat del dòlar és una de les principals causes que expliquen el rebot
cbpetroleo67

Pot seguir pujant el preu del petroli a curt termini? Els analistes de Deutsche Bank consideren que no és probable, després que l’'or negre' s'hagi revalorat un 20% durant els últims tres mesos.

En el cas del petroli Brent, de referència a Europa, el preu ha pujat fins a 70 dòlars per barril, màxims des de desembre de 2014. Segons els experts del banc alemany, la principal raó que explica la pujada ha estat la debilitat del dòlar al mercat de divises. (l'euro supera aquest dilluns els 1,22 dòlars).

No obstant això, afegeixen que el petroli cotitza un "15% per sobre de la seva relació històrica amb el dòlar", cosa que només pot ser explicat en part per "la recent millora del creixement global". Sobretot perquè l'evolució del nivell de producció als EUA no ha mostrat senyals d'un increment de la perforació.

Per això, afirmen que si el dòlar comença a enfortir-se de nou, tal com esperen, poden aparèixer pressions baixistes sobre el cru. En la seva opinió, "l'or negre' pot caure un 10% des dels nivells actuals fins a mitjans de 2018, sobretot si el creixement global es frena lleugerament durant els pròxims mesos, segons apunten les seves previsions.

OFERTA I DEMANDA

Els mercats petroliers encara no han equilibrat per complet l'oferta i la demanda, segons ha assenyalat aquest dijous el ministre d'Energia i Indústria dels Emirats Àrabs Units (EAU). Suhail al-Mazrouei va dir que s'estan aconseguint progressos, però que encara queda molt per fer.

"Els fonaments del mercat el 2017 han estat bons, però esperem veure un altre any saludable de producció el 2018", va dir. "La preocupació és aconseguir aquest equilibri entre l'oferta i la demanda, i encara no hi hem arribat", ha afegit.

Des de Credit Suisse, han comentat que "una combinació de factors", com el fort creixement global, distorsions en el subministrament i l'interès de l'Aràbia Saudita per elevar el preu del cru per a la sortida a borsa d’Aramco, "puguin enviar el preu del cru" a nivells "significativament més alts" al llarg de l'any.

Noticias relacionadas

contador