• Des de Deutsche Bank adverteixen que es requereix més regulació, seguretat i transparència
ep deutsche bank
EUROPA PRESS

"No les recomanem. Són només per a inversors que inverteixen de forma especulativa". Així de contundent s'ha mostrat Markus Mueller, cap global d'inversions de Deutsche Bank, quan en una entrevista a Bloomberg li han preguntat sobre les monedes digitals.

"Existeix un risc realista de pèrdua total", adverteix Mueller. En la seva opinió, els recents augments de preus reflecteixen molta imaginació i s'han vist impulsats per la situació actual al mercat.

Mueller no és l'única persona que adverteix contra les monedes digitals. El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, va dir recentment que les monedes digitals són un actiu que comporta enormes riscos. Per la seva banda, l'Associació d'Assessors Financers d'Àustria va comparar les inversors en bitcoins amb una "visita al casino".

Perquè les monedes digitals es considerin un actiu com la resta, es requereix més regulació, seguretat i transparència, per exemple des dels propis centres de negociació oficials, segons Mueller. "Qüestions importants com la responsabilitat i la documentació no estan clares", va dir. "Encara estem en el començament", va afegir.

El preu de bitcoin ha fluctuat amb força durant les últimes setmanes. S'ha produït crash de més del 20% en un sol dia.

Segons Mueller, les companyies que emeten monedes digitals haurien de treballar juntes amb els reguladors. "Quan es creuen seguretat i confiança, les monedes digitals es podran avaluar com a actius establerts. És possible que la regulació requerida existeixi en cinc o deu anys a partir d'ara".

Noticias relacionadas

contador