Notícies de polsos matèries primeres

vladimir putin  2017 01 17

L'OPEP decideix avui sobre les retallades de cru entre dubtes sobre Rússia

Per fi va arribar el dia. L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) decideix aquest dijous si s'estén les retallades de producció de cru actuals, situats als 1,8 milions de barrils diaris. El dubte està en el temps d'aquesta extensió (s'especula que els prorrogarà en nou mesos més), però també en la quantia d'aquestes retallades (es dóna per fet que es mantindran als 1,8 milions de barrils, però els analistes no tenen clar que així sigui i tampoc esperen que això es concreti avui) i en si Rússia donarà suport o no la decisió del càrtel.

cbpetroleoalcista2

El petroli escala per sobre dels 63 dòlars mentre s'espera que l'OPEP actuï

El petroli puja amb ganes aquest dimecres (barril Brent: +1,02%. 63,21 dòlars. Barril West Texas: +1,78%. 57,84 dòlars) a l'espera que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de petroli) no decebi la propera setmana. Si es compleix el guió, el càrtel estendrà les retallades durant nou mesos més. Si anunciés una mesura 'menor' a aquesta, els analistes preveuen fortes caigudes en el preu del cru. Ara caldrà veure com reacciona el cru, si l'OPEP opta finalment per una extensió de les retallades durant tot el proper any: si ja ho té descomptat i opta per caure o si es manté estable.

El dilema de la OPEP ante la reunión de Viena: o apuesta fuerte o el crudo se desplomará

L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) s'enfronta a un important dilema de cara a la reunió que celebra el proper 30 de novembre a Viena. Els experts tenen clar que, o compleix amb el que s'esperava i estén les retallades del cru en nou mesos més, és a dir, durant tot l'any que ve, o "es pot produir fàcilment una venda massiva" que faci caure el preu del cru.