POLSOS MATÈRIES PRIMERES
22 nov
El petroli escala per sobre dels 63 dòlars mentre s'espera que l'OPEP actuï
cbpetroleoalcista2

El petroli puja amb ganes aquest dimecres (barril Brent: +1,02%. 63,21 dòlars. Barril West Texas: +1,78%. 57,84 dòlars) a l'espera que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de petroli) no decebi la propera setmana. Si es compleix el guió, el càrtel estendrà les retallades durant nou mesos més. Si anunciés una mesura 'menor' a aquesta, els analistes preveuen fortes caigudes en el preu del cru. Ara caldrà veure com reacciona el cru, si l'OPEP opta finalment per una extensió de les retallades durant tot el proper any: si ja ho té descomptat i opta per caure o si es manté estable.

Leer noticia completa
21 nov
El dilema de la OPEP ante la reunión de Viena: o apuesta fuerte o el crudo se desplomará

L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) s'enfronta a un important dilema de cara a la reunió que celebra el proper 30 de novembre a Viena. Els experts tenen clar que, o compleix amb el que s'esperava i estén les retallades del cru en nou mesos més, és a dir, durant tot l'any que ve, o "es pot produir fàcilment una venda massiva" que faci caure el preu del cru.

Leer noticia completa
20 nov
El petroli cau a mesura que s'acosta la reunió de l'OPEP

El petroli cotitza amb caigudes a mesura que s'acosta la reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), que se celebrarà el proper 30 de novembre a Viena. Així, el barril de Brent, de referència a Europa, cau un 1,2% fins als 61,97 dòlars, mentre que el West Texas, de referència als EUA, es deixa un 0,5% fins als 56,27 dòlars.

Leer noticia completa
15 nov
El petroli estén les caigudes després de l'advertència de l'Agència Internacional de l'Energia
cbpetroleobajista

El petroli s'estén aquest dimecres les retallades de la passada jornada que es van produir després que l'Agència Internacional de l'Energia (IEA per les sigles en anglès) advertís sobre el futur proper i retallés el seu pronòstic de creixement de la demanda de cru en 100. 000 barrils per dia per a aquest any i el pròxim, fins a 1,5 milions de barrils per dia el 2017 i 1,3 milions de barrils per dia el 2018.

Leer noticia completa
14 nov
El petroli corregeix moderadament mentre la producció d'EUA creix

El petroli cotitza amb moderades caigudes, després de marcar màxims de més de dos anys durant les últimes sessions. Tant el Brent com el West Texas cotitzen amb caigudes del 0,2% de mitjana. A més, la producció de cru dels EUA ha augmentat un 14% des de mitjans de 2016 fins als 9,6 milions de barrils diaris.

Leer noticia completa
13 nov
L'OPEP, més a prop d'ampliar les retallades de producció, segons Emirats Àrabs Units

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) podria ampliar les retallades de producció per reequilibrar el mercat, segons ha afirmat el ministre d'Energia dels Emirats Àrabs Units, Suhail al-Mazroui.

Leer noticia completa
06 nov
El petroli puja a màxims de dos anys després de la 'purga' executada pel rei de l'Aràbia Saudita
saudi arabia, prince, mohammed, aramco

El petroli es relaxa en aquestes hores, encara que es manté en positiu. El barril Brent puja un 0,4%, fins als 62,31 dòlars, mentre que el West Texas suma igualment un 0,4%, fins als 55,88 dòlars. El cru ha arribat a elevar-se, novament, fins a nivells no vistos des de fa dos anys després de la 'purga anticorrupció' que ha portat a terme el rei d'Aràbia Saudita, Mohammad bin Salman. Aquesta neteja consolida el poder de Salman, que dóna suport a les retallades de producció de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

Leer noticia completa
31 oct
El petroli corregeix lleugerament després de marcar màxims anuals
cbpetroleobajista1

El petroli corregeix lleugerament després de marcar màxims anuals als 61 dòlars en el cas del barril de Brent, de referència a Europa. Aquest dimarts, cau mínimament, però es manté a prop d'aquest nivell (60,8 dòlars). En el cas del West Texas, de referència als EUA, les caigudes són similars, cosa que fa que se situï per sobre dels 54 dòlars, lluny dels 55,24 dòlars, el seu màxim anual.

Leer noticia completa
30 oct
El petroli es manté per sobre dels 60 dòlars per una possible ampliació de les retallades en la producció

El petroli cotitza amb pujades, en el cas del barril de Brent, de referència a Europa. D'aquesta manera, el barril es manté per sobre dels 60 dòlars i ha arribat a tocar els 60,89 dòlars, un preu més alt que al quealva arribar divendres passat, quan va tocar màxims des de juliol de 2015. Així, el Brent puja un 0,22% fins als 60,57 dòlars.

Leer noticia completa
11 oct
El petroli puja: l'OPEP apunta a una "forta" demanda el 2018, fins a 33,1 milions de barrils al dia

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) pronostica una "forta" demanda de petroli el 2018, apuntant fins i tot a un mercat global més ajustat que podria arribar a dèficit l'any que ve, en contra dels excedents de subministraments vistos en anys anteriors, segons es desprèn de l'últim butlletí publicat pel càrtel presidit pel ministre d'Energia de Qatar, Mohammad Saleh al Sada.

Leer noticia completa
10 oct
L'OPEP demana als productors de cru dels EUA que acceptin la "responsabilitat compartida" de retallar l'oferta

El secretari general de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), Mohammed Barkindo, ha demanat aquest dimarts als productors nord-americans de cru esquist que donin suport als plans per frenar el subministrament mundial de petroli. Barkindo ha advertit que podrien ser necessàries mesures sense precedents l'any que ve per reequilibrar el mercat petrolier.

Leer noticia completa
05 oct
El petroli es manté estable mentre Rússia apunta a una prolongació de les retallades
le-roi-salman-invite-sissi-en-visite-en-arabie-saoudite 20170606155433

El petroli es manté estable aquest dijous (barril Brent: -0,05%, 55,77 dòlars. Barril West Texas: -0,10%. 49,93 dòlars) davant les expectatives que l'Aràbia Saudita i Rússia ampliaran les retallades de producció. El president rus, Vladímir Putin, va dir aquest dimecres que l'acord de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i altres productors, incloent-hi Rússia, de reduir la producció de petroli per aconseguir augmentar els preus podria estendre fins a finals de 2018.

Leer noticia completa
03 oct
Els bancs obvien l'últim ral·li i redueixen les seves previsions sobre el preu del petroli
cbpetroleo67

Els bancs han reduït les seves previsions sobre el preu del petroli per cinquè mes consecutiu malgrat l'últim ral·li registrat pel cru -que ha portat el barril Brent a marcar màxims de dos anys (59,02 dòlars) – i a causa de les seves preocupacions sobre l'excés d'oferta de cru que creuen que creixerà el proper any.

Leer noticia completa
26 sep
El petroli augmenta les caigudes després de tocar màxims de més de dos anys
cbpetroleo8163g

El preu del petroli s'ha capgirat i cotitza amb moderades caigudes després de tocar màxims de més de dos anys. Així, el barril de Brent cau un 0,1% i se situa fregant els 59 dòlars. El cru de referència a Europa ha arribat a tocar els 59,49, nivells màxims del 10 de juliol del 2015.

Leer noticia completa
25 sep
El petroli puja amb força i toca els seus màxims de 2017

El petroli puja aquest dilluns amb força i s'acosta al seu preu màxim de 2017. Així, el barril de Brent, de referència a Europa, cotitza amb pujades del 2,6% fins a situar-se per sobre dels 58 dòlars. No obstant, ha arribat a tocar els 58,5 dòlars, cosa que ha fet que marqui un nou màxim anual per sobre dels 58,37 dòlars que va tocar el 3 de gener. Per la seva banda, el West Texas, de referència als EUA, cotitza amb pujades del 2% fins als 51,68 dòlars.

Leer noticia completa
22 sep
Indecisió en el petroli: l'OPEP confia en el final de l'excés d'oferta

Els preus del petroli cotitzen amb indecisió i amb signe mixt després de la reunió a Viena de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) amb països no membres de l'organització. La retallada de la producció és a prop d'aconseguir el final de l'excés d'oferta de cru que ha pesat sobre els seus preus durant tres anys, han assenyalat els ministres encarregats de revisar el compliment del pacte.

Leer noticia completa
21 sep
El petroli cau mentre espera la reunió de l'OPEP
cbvenezuelapetroleo

El petroli cotitza amb caigudes del 0,4% de mitjana a l'espera de la reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) aquest divendres a Viena. Així, el preu del barril del Brent, referent a Europa, cotitza amb caigudes del 0,3% fins als 56,12 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referent als EUA, cau un 0,5% fins als 50,44 dòlars.

Leer noticia completa
11 sep
El petroli repunta mentre Aràbia Saudita discuteix sobre l'ampliació de les retallades
cbpetroleorusia

Els preus del petroli pujaven aquest dilluns un 0,8% a primera hora (ara es desinflen i el barril Brent suma un 0,17%, fins a $53,87. El barril West Texas repunta un 0,57%, fins a $47,75 ) després de saber que el ministre de Petroli de l'Aràbia Saudita ha estat discutint la possibilitat d'estendre el pacte per retallar la producció més enllà de març de l'any que ve amb els seus homòlegs de Veneçuela i Kazakhstan.

Leer noticia completa
08 sep
El petroli continua imparable mentre s'enfronta als efectes de l'huracà Irma

El petroli continua amb el seu particular escalada afectat pels fenòmens meteorològics que estan assotant els Estats Units durant els últims temps. Després de l'huracà Harvey, la tempesta Irma, que amenaça amb arribar a la costa de Florida aquest cap de setmana, està empenyent a l'alça el preu del cru. El West Texas cotitza aquest divendres amb pujades del 0,02% i voreja el nivell dels 50 dòlars (49,01 dòlars). El Brent, per la seva banda, supera la resistència clau que tenia als 54,67 (54,76 dòlars), amb pujades del 0,44%.

Leer noticia completa
07 sep
Les últimes pujades del petroli el col·loquen a la directriu baixista (resistència)
cbpetroleo724

Després de les importants pujades de les últimes dues setmanes tornem a tenir el preu del petroli a nivells de resistència molt importants.

Leer noticia completa