POLSOS MATÈRIES PRIMERES
13 feb
L'OPEP diu que té la paraula de Putin que Rússia no inundarà el mercat amb petroli
vladimir putin  2017 01 17

El ral·li més fort i ràpid del que s'esperava en el preu del cru ha generat preocupació sobre la possibilitat que els gegants de petroli russos busquin abandonar l'acord que tenen amb l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) per retallar la producció. El petroli ha rebotat un 60% des de juny, amb el cru Brent s'ha situat en màxims de tres anys i per sobre dels 71 dòlars el barril abans d'iniciar la setmana passada un important retrocés que ha anul·lat els seus guanys de 2018.

Leer noticia completa
12 feb
El petroli puja un 1% i arriba als 63 dòlars davant l'estabilització dels mercats
cbpetroleo8163g

El petroli té per fi un respir. El preu del cru puja un 1% aquest dilluns després d'encadenar fins a sis dies de caigudes a la setmana anterior i impulsat gràcies a l'estabilització de mercats com l'asiàtic.

Leer noticia completa
06 feb
El petroli cau un 1% arrossegat per la caiguda dels mercats globals
cbpetroleo3 short

El preu del petroli cau a prop d'un 1% aquest dimarts. El cru s'uneix al 'dimarts negre' que viuen els mercats, amb les fortes caigudes que va patir Wall Street aquest dilluns, la dura caiguda de les borses asiàtiques durant aquesta jornada i amb uns futurs dels mercats europeus que apunten a la mateixa línia.

Leer noticia completa
25 ene
El preu del gasoil puja a nous màxims des de juliol de 2015
ep gasolina gasolinera gasoil ipc precios consumo petroleo carburante

El preu mitjà del litre de gasoil ha encadenat la seva cinquena setmana consecutiva de pujades per situar-se als 1,165 euros, un nou màxim dels últims dos anys i mig, de manera que acumula un encariment del 2,46% des del començament de 2018, segons dades recollides per Europa Press a partir del Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE).

Leer noticia completa
25 ene
El petroli Brent supera els 71 dòlars i torna a marcar màxims des de 2014
cbpetroleogasolina

El petroli Brent, de referència a Europa, ha superat aquest dijous els 71 dòlars per barril, màxims des de principis de desembre de 2014, i acumula una pujada anual propera al 7%.

Leer noticia completa
19 ene
L'AIE preveu un augment "explosiu" de la producció de petroli als EUA
cbpetroleo32

L'Agència Internacional de l'Energia (IEA per les sigles en anglès) ha anticipat un "explosiu" creixement de la producció de petroli als Estats Units durant el 2018, a causa de la pujada del preu de l’'or negre' durant els últims mesos (ni més ni menys que un 65% des dels mínims de juny).

Leer noticia completa
18 ene
L'OPEP preveu que la demanda de petroli augmenti en 1.530.000 de barrils al dia el 2018

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha publicat el seu informe anual en què fa un resum de com ha anat el 2017 i de les seves previsions per a 2018. Per a aquest any, l'OPEP manté el seu pronòstic de creixement estable, amb l'1,57%, xifra que es tradueix en 1. 530. 000 de barrils al dia.

Leer noticia completa
16 ene
Morgan Stanley eleva la seva previsió per al petroli Brent fins a 75 dòlars el 2018
cbpetroleoesquisto

El ral·li del petroli el 2018 ja està provocant reaccions. Els experts de Morgan Stanley han elevat la seva previsió de preu mitjà per al cru Brent durant l'exercici actual fins als 75 dòlars per barril.

Leer noticia completa
15 ene
Deutsche Bank considera exagerada la pujada del petroli
cbpetroleo67

Pot seguir pujant el preu del petroli a curt termini? Els analistes de Deutsche Bank consideren que no és probable, després que l’'or negre' s'hagi revalorat un 20% durant els últims tres mesos.

Leer noticia completa
11 ene
Els Emirats Àrabs Units creu que el mercat del petroli encara no està equilibrat
cbpetroleo8163g

Els mercats petroliers encara no han equilibrat per complet l'oferta i la demanda, segons ha assenyalat aquest dijous el ministre d'Energia i Indústria dels Emirats Àrabs Units (EAU). En declaracions a la CNBC en el marc del 9è Fòrum d'Energia dels Emirats Àrabs Units a Abu Dhabi, Suhail al-Mazrouei va dir que s'estan aconseguint progressos, però que encara queda molt per fer.

Leer noticia completa
10 ene
El petroli Brent supera els 69 dòlars i marca màxims des de desembre de 2014
cbpetroleorusia

El petroli tipus Brent, de referència a Europa, puja un 0,3% i supera els 69 dòlars per barril per primera vegada des de desembre de 2014. L’'or negre' acumula un rebot del 13% des de principis de desembre, dins de la gran pujada del 60% que acumula des que va marcar mínims de 2017 al mes de juny, a nivells de 43 dòlars.

Leer noticia completa
04 ene
El petroli frega amb els dits els 70 dòlars per barril enmig de les tensions a Iran
cbpetroleoextracion short

El petroli continua imparable en aquest començament de 2018. Sens dubte, és un dels protagonistes indiscutibles mentre segueix escalant posicions enmig de la situació de tensió que es viu a Iran.

Leer noticia completa
03 ene
El petroli, a per els 80 dòlars en 2018?

2017 es tancava amb estimacions sobre el preu del cru que oscil·laven entre els 55 i els 60 dòlars de mitjana per 2018, però el bon acompliment del 'or negre' en aquesta arrencada d'any està augmentant l'optimisme entre els inversors.

Leer noticia completa
02 ene
El petroli protagonitza la seva arrencada d'any més forta des de 2014
Iran

El Brent ha arrencat 2018 en nivells de 67 dòlars el barril i el West Texas en els 60,66 dòlars. Ambdues pugen un 0,4% de mitjana i protagonitzen el començament d'any més fort des de 2014, segons recull Reuters. El Brent puja a màxims des de mitjans de 2015 enmig dels disturbis que s'estan vivint a Iran i amb les retallades de producció de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) com a teló de fons. És la primera vegada des de 2014 que les dues referències del cru comencen l'any per sobre dels 60 dòlars el barril.

Leer noticia completa
12 dic
El petroli supera els 65 dòlars per primera vegada des de juny de 2015
cbpetroleo8163g

El preu del petroli Brent, de referència a Europa, puja més de l'1% i supera els 65 dòlars per primera vegada des de juny de 2015.

Leer noticia completa
12 dic
L'or perd brillantor i s’emporta per davant la base del canal alcista (suport)
Gold bars

La caiguda del 5% durant les últimes dues setmanes han portat el 'metall preciós' a perforar l'important suport que presentava a la base del canal alcista, ara resistència.

Leer noticia completa
30 nov
L'OPEP acorda estendre les retallades de producció fins a final de 2018

Tots els membres de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) han arribat a un acord per estendre els actuals de retallades de producció nou mesos més, fins a finals de 2018.

Leer noticia completa
30 nov
L'OPEP decideix avui sobre les retallades de cru entre dubtes sobre Rússia
vladimir putin  2017 01 17

Per fi va arribar el dia. L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) decideix aquest dijous si s'estén les retallades de producció de cru actuals, situats als 1,8 milions de barrils diaris. El dubte està en el temps d'aquesta extensió (s'especula que els prorrogarà en nou mesos més), però també en la quantia d'aquestes retallades (es dóna per fet que es mantindran als 1,8 milions de barrils, però els analistes no tenen clar que així sigui i tampoc esperen que això es concreti avui) i en si Rússia donarà suport o no la decisió del càrtel.

Leer noticia completa
22 nov
El petroli escala per sobre dels 63 dòlars mentre s'espera que l'OPEP actuï
cbpetroleoalcista2

El petroli puja amb ganes aquest dimecres (barril Brent: +1,02%. 63,21 dòlars. Barril West Texas: +1,78%. 57,84 dòlars) a l'espera que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de petroli) no decebi la propera setmana. Si es compleix el guió, el càrtel estendrà les retallades durant nou mesos més. Si anunciés una mesura 'menor' a aquesta, els analistes preveuen fortes caigudes en el preu del cru. Ara caldrà veure com reacciona el cru, si l'OPEP opta finalment per una extensió de les retallades durant tot el proper any: si ja ho té descomptat i opta per caure o si es manté estable.

Leer noticia completa
21 nov
El dilema de la OPEP ante la reunión de Viena: o apuesta fuerte o el crudo se desplomará

L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) s'enfronta a un important dilema de cara a la reunió que celebra el proper 30 de novembre a Viena. Els experts tenen clar que, o compleix amb el que s'esperava i estén les retallades del cru en nou mesos més, és a dir, durant tot l'any que ve, o "es pot produir fàcilment una venda massiva" que faci caure el preu del cru.

Leer noticia completa