POLSOS MATÈRIES PRIMERES
18 may
El petroli puja i busca recuperar els 80 dòlars impulsat per una forta demanda
ep petroleo 20170801120901

El petroli puja aquest divendres i busca recuperar els 80 dòlars que va aconseguir aquest dijous. Els preus del cru reaccionen així al mercat a una forta demanda i al resultat de les retallades de subministrament dutes a terme per l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

Leer noticia completa
17 may
Wall Street es capgira i compra amb el petroli i els bons en màxims
ep banderaeeuu

Wall Street s'ha capgirat i registra pujades moderades després d'una obertura lleugerament baixista i mentre els inversors segueixen pendents del mercat de bons, a més del repunt del petroli i els resultats empresarials, liderats per Walmart i llastats per Cisco Systems.

Leer noticia completa
17 may
Gas Natural toca màxims històrics a la calor de les pujades del petroli
ep francisco reynes 20180206133315

Gas Natural toca màxims històrics aquest dijous. L'energètica espanyola de l'IBEX 35 puja a prop de l'1% i depassa els 22,15 euros, fins als 22,18 euros per acció. La companyia celebra així al parquet la pujada dels preus del cru, amb el barril de Brent i el de West Texas a màxims de 2014.

Leer noticia completa
17 may
El petroli toca els 80 dòlars per primera vegada des de 2014
cbpetroleoextracion short

El petroli segueix amb la seva escalada. El barril de Brent ha arribat a tocar els 80 dòlars per primera vegada des de 2014. Per ara cotitza amb pujades properes a l'1% als 79,89 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, de referència als EUA, també puja a prop d'un 1%, però es queda als 72,15 dòlars.

Leer noticia completa
16 may
L'or polvoritza suports i busca la base (suport) del canal alcista
ororomano

Després de la perforació de suports aquest dimarts la veritat és que es pot dir que ja no hi ha res realment important fins a la base del canal alcista, ara als aproximadament 1. 265 dòlars.

Leer noticia completa
10 may
El petroli puja i segueix en màxims de 2014 a l'espera de les sancions dels EUA a l'Iran
petroleo680 280

El petroli estén els seus guanys aquest dijous després de la marxa dels EUA de l'acord nuclear amb l'Iran. Els preus del cru s'eleven a prop de l'1% i s'assenten en màxims assolits al novembre de 2014 després del polèmic anunci de Donald Trump que va tenir lloc aquest dimarts.

Leer noticia completa
09 may
El petroli es dispara al voltant d'un 3% després de la sortida dels EUA de l'acord amb l'Iran
ep petroleo 20171127113515

El petroli puja aquest dimecres gairebé un 3% (barril Brent: +2,63%. $76,82; barril West Texas: +2,66%. $70,90) després que Donald Trump confirmés aquest dimarts, al voltant de les 20 hora espanyola, que els Estats Units abandona l'acord nuclear amb l'Iran. A la pràctica, aquesta decisió podria frenar les exportacions de cru de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) en un mercat on ja s'està contenint la producció.

Leer noticia completa
08 may
Wall Street cau lleugerament a l'espera de la decisió de Trump
wall street

Wall Street ha obert amb lleugeres caigudes en les seves tres principals índexs borsaris (Dow Jones -0,2%, S&P 500 -0,19% i Nasdaq -0,17%). Els inversors tenen una cita a les 20:00 (hora espanyola) amb Donald Trump. El president dels Estats Units anunciarà si abandona o no l'acord nuclear amb l'Iran, una decisió de la qual depenen, entre d'altres, els preus del petroli.

Leer noticia completa
08 may
El petroli es revalora un 60% durant l'últim any: quant més pot pujar?
petroleoarabia

Un moviment cap als 80 dòlars seria un ajust del 38,2% de Fibonacci de la gran caiguda prèvia des dels màxims de 2014, als 157,97 dòlars.

Leer noticia completa
08 may
L'or es troba molt ben suportat
Gold bars

Si hi ha un moment en què intentar-ho a l’or és ara. De fet, tenim el 'metall preciós' en plena zona de suport: la base del lateral que coincideix amb la MM200.

Leer noticia completa
07 may
El petroli puja i toca màxims de 2014 davant les preocupacions per l'Iran i Veneçuela
ep petroleo

El petroli puja un 1% aquest dilluns fins a tocar màxims de novembre de 2014. Els preus del cru estan sent el reflex de les preocupacions dels inversors, que a hores d'ara se centren a l'Iran i Veneçuela.

Leer noticia completa
30 abr
Marathon Petroleum, la segona refineria més gran dels EUA, comprarà Andeavor per més de 20.000 milions
bomba-extraccion-petroleo-monahans-texas-eeuu

Marathon Petroleum va a per totes. La refineria nord-americana planeja comprar Andeavor per més de 20. 000 milions de dòlars, segons va informar The Wall Street Journal aquest diumenge.

Leer noticia completa
30 abr
El petroli baixa un 1% i cedeix els 74 dòlars després de l'augment de producció als EUA
cbpetroleo2e3

El petroli cedeix terreny aquest dilluns i cau més d'un 1% deixant enrere els 74 dòlars. L'increment de plataformes petrolíferes als Estats Units, que apunta a un augment de la seva producció de cru, marca l'actualitat del seu preu en aquests moments.

Leer noticia completa
27 abr
Acerinox tanca pla després de guanyar un 41% menys al primer trimestre llastada per la guerra comercial
cbacerinox short

Grup Acerinox tanca aquest divendres pla al parquet després de presentar els resultats del seu primer trimestre del 2018. Els beneficis de l’acereria van caure un 41% en els tres primers mesos de l'any, fins als 57. 900. 000 d'euros, segons ha informat la companyia en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Leer noticia completa
24 abr
El petroli puja a màxims de 2015 i depassa els 75 dòlars davant una forta demanda liderada per Àsia
cbpetroleocrudo short

El petroli puja aquest dimarts a màxims de 2015 i depassa els 75 dòlars per barril. Un creixement que té lloc davant d'una forta demanda liderada per Àsia i les expectatives d'una retallada en els subministraments.

Leer noticia completa
20 abr
El petroli cau després de l'atac de Trump als alts preus: "No seran acceptats!"
cbpetroleo2e3

El petroli cotitza en vermell aquest divendres i es deixa un 0,15% després de l'atac de Trump a Twitter als alts preus del cru: "No seran acceptats!". Els preus del cru van arribar dijous màxims des de juliol de 2015 fregant els 75 dòlars, després de la pressió de l'Aràbia Saudita i el descens en la producció liderada per l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

Leer noticia completa
19 abr
Tubacex, Aperam i Acerinox celebren en borsa el repunt de les matèries primeres com el níquel

Tubacex, la companyia espanyola dedicada a la fabricació de tubs d'acer inoxidable i altes aliatges de níquel, puja un 4% aquest dijous al Continu. El grup, que cotitza en aquests moments en màxims des de juny de 2017, s'està veient impulsat per la pujada de matèries primeres relacionades amb el sector, com el cru (arriba avui màxims de 2015) i el níquel, que es va disparar dimecres a prop d'un 8%.

Leer noticia completa
19 abr
El petroli puja a màxims de 2015 durant el seu assalt als 74 dòlars després de la pressió de l'Aràbia Saudita
cbpetroleo724

El petroli puja aquest dijous més d'un 0,5% durant el seu assalt als 74 dòlars, marcant màxims des de juliol de 2015. Els preus del cru s'estan veient afectats per la disminució d'inventaris nord-americans i la pressió de l'Aràbia Saudita, el principal exportador actualment, que està empenyent els preus perquè toquin fins i tot els 100 dòlars per barril.

Leer noticia completa
18 abr
El petroli puja a prop de l'1% i depassa els 72 dòlars davant els riscos de la interrupció del subministrament
Petroleo_Bolsas oilmarkets

El petroli puja a prop de l'1% aquest dimecres impulsat per la caiguda dels inventaris de cru nord-americà i davant del risc de la interrupció del seu subministrament a escala global.

Leer noticia completa
16 abr
El petroli cau un 1,7% i s’aferra als 71 dòlars després de l'atac aeri d'Occident a Síria
cbpetroleo2e3

El petroli cau aquest dilluns un 1,7% i s’aferra als 71 dòlars després de l'atac aeri dels Estats Units, Regne Unit i França a Síria i l'increment de les perforacions petrolíferes del país presidit per Donald Trump.

Leer noticia completa